Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

| Macramé een plantenhanger

Studio Handmade Heaven - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
1 uur
PRIJS:
€ 17,50
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
14:30
Zondag 25 september
10:30
14:30

Maak kennis met macramé, leer de meest voorkomende knoop en ga naar huis met een mooie plantenhanger met pot.

 

Deze workshop is heel geschikt om op een ontspannen manier kennis te maken met de macramé techniek. Dus ook als je nog nooit hebt geknoopt kun je meedoen, en ga je naar huis met je eigen handgeknoopte plantenhanger.

 

We werken met 100% katoen touw van Knots&Nerds. De draden voor je hanger liggen op maat geknipt voor je klaar, en gaan we opzetten op een houten ring. Waarna we meteen beginnen met knopen. Tijdens het werken leer je de basis macramé knoop en pas je deze meteen toe. Ik laat duidelijk zien hoe de knoop gemaakt wordt, en er liggen verschillende patronen voor je klaar.

 

We starten de les aan tafel en werken op een klembord zodat je de draden gemakkelijk kunt vast zetten. Aan het einde van de les hangen we de hanger op, sluiten hem af en krijg je een glazen pot om er in te hangen en mee naar huis te nemen.

 

Minimum leeftijd 12 jaar.

 

Ben je al wat meer gevorderd? Dan is de workshop macramé techniek wellicht leuk.

 

Macramé is een stoere knoop techniek waarbij je met de hand draden in patronen knoopt. In plaats van met één lange draad te werken worden de draden van tevoren op lengte geknipte. Er zijn een paar basisknopen die, op verschillende manieren afgewisseld, uiteenlopende patronen vormen. Van ragfijne sieraden tot gigantische driedimensionale objecten, Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het knopen!

 

Knoopwerk is naast vilten één van de oudste handwerk vormen. In de 13e eeuw brachten de Moren deze techniek naar Europa. Maar macramé veroverde de wereld pas echt dankzij zeelui die ingewikkeldere patronen knoopten en die in de havens verkochten. Na de eerste wereldoorlog raakte knoopwerk uit de mode. Tot het in 1970 weer een rage werd. Rond 2010 herontdekte men opnieuw macramé. Dankzij social media en het www leren we nu in razend tempo patronen en technieken bij. Gebruiken we in plaats van stug sisal pure katoen en is macramé populairder dan ooit!

 

Twirre van Kraaijenoord van Studio Handmade Heaven:

:Passie voor creëeren en maken loopt als een rode draad door mijn leven. Na mijn opleiding interieur-styling bij Academie Artemis ben ik gespecialiseerd in de meest uiteenlopende ambachtelijke technieken en crafts, waaronder Macramé. Deze technieken pas ik toe in mijn werk als craft designer.

Macramé heeft mijn hart gestolen.”

 

Het touw voor de workshops wordt gesponsord door Meaningful Crafts.

Deel dit item met je vrienden via