Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival, 26 & 27 september 2020 in De Hallen, Amsterdam

Over

Ambacht in Beeld organiseert diverse evenementen.

 

Het Ambacht in Beeld Festival 2020

26 & 27 september 2020, 11.00 – 18.00 uur

Toegang gratis, tickets voor workshops & masterclasses zijn vanaf 1 september te koop via de website en tijdens het festival ter plaatse bij de info & ticketbalie.

 

Jaarlijks is er in september een groots live evenement in De Hallen in Amsterdam, met workshops, masterclasses, demonstraties en performances.

 

“Kom kijken, beleven, luisteren, bewonderen, leren, proberen en vooral: zelf maken.” Het festival richt zich expliciet op ambachtelijk meesterschap, met ambachtslieden uit binnen- en buitenland die hun kennis delen met het publiek van alle leeftijden.

 

De Passage van De Hallen wordt tijdens het festival omgetoverd tot interactieve, openbare werkplaats. Er zijn demonstraties, workshops voor alle leeftijden en performances van kunstenaars die zich door ambacht laten beïnvloeden. Voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden zijn er verdiepende masterclasses door internationale meesters. In de Filmhallen heeft de openingsavond plaats en is er op zondagochtend een filmprogramma van korte ambachtsfilms, gemaakt door basisschoolleerlingen in heel Nederland.

 

Filmfestival 2020

Wegens het prachtige succes in 2018 en 2019, organiseren we ook in 2020 het Ambacht in Beeld Film Festival: van 8 t/m 12 maart 2020 in LAB111 te Amsterdam. Met internationale documentaires, Q&A’s met filmmakers en talks door ambachtslieden.

 

 

Aansprakelijkheid

Het bezoek aan het festival geschiedt op eigen risico; de organisatie is niet aansprakelijk voor schade, bijvoorbeeld als gevolg van letsel of diefstal. Deelname aan workshops en masterclasses is op eigen risico. Ouders/verzorgers zijn te allen tijde verantwoordelijk voor hun kinderen.

 

 

Het Ambacht in Beeld Festival is een initiatief van Wendy van Wilgenburg, die in 2010 Stichting Windy Miller (Culturele ANBI) oprichtte.