Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

Over

Ambacht in Beeld Festival 2023 in de NDSM Loods, Amsterdam-Noord

 

23 & 24 september 2023

 

Openingstijden: 10 uur tot 18 uur

 

Ticketverkoop voor workshops en masterclasses start op 1 september 2023

 

 

Workshops, masterclasses en nog veel meer…

 

Dit jaar is er wederom een extra grootse editie van het festival in de NDSM Loods.

 

We toveren de NDSM Loods om in een grote openbare werkplaats, waar meer dan 90 deelnemende ambachtslieden de hele dag door workshops en masterclasses geven. Daarnaast zijn er demonstraties en exposities, er is een food court met vegan eten en drinken, proeverijen en food workshops. Ook presenteren diverse vakopleidingen en musea zich. Er is een bioscoop met een doorlopend documentaireprogramma, een podium met live (wereld-)muziek en een materialenbeurs. 

 

Het festival richt zich expliciet op ambachtelijk meesterschap, met ambachtslieden uit binnen- en buitenland die hun kennis delen met het publiek van alle leeftijden.

 

Stichting Ambacht in Beeld (culturele ANBI)

 

Onze missie is om ambacht duurzaam en op een inspirerende manier onder de aandacht te brengen en te houden, om allerlei ontmoetingen en kruisbestuivingen mogelijk te maken, en bij vele mensen van alle leeftijden waardering voor ambachtelijk meesterschap te bewerkstelligen.

 

 

Aansprakelijkheid

Het bezoek aan het festival geschiedt op eigen risico; de organisatie is niet aansprakelijk voor schade, bijvoorbeeld als gevolg van letsel of diefstal. Deelname aan workshops en masterclasses is op eigen risico. Ouders/verzorgers zijn te allen tijde verantwoordelijk voor hun kinderen.

 

Toegankelijkheid
Het festival wordt gehouden op de begane grond van de NDSM Loods. Deze is rolstoeltoegankeijk. Deelname aan de meeste workshops en masterclasses is met rolstoel mogelijk. Enkele workshops worden vanaf verhoogde tafels gegeven, zoals glas in lood en vilten. Op het festivalterrein is een rolstoeltoilet aanwezig. Mocht u vragen hebben over hulp of de rolstoeltoegankelijkheid van het Ambacht in Beeld Festival dan kunt mailen naar info@ambachtinbeeldfestival.nl.

 

Foto,- video- en geluidopnamen

In het kader van de AVG en auteursrecht hanteren we onderstaande regels op ons festivalterrein.

 1. Iedereen die het festivalterrein betreedt geeft toestemming voor het maken van foto, video- en geluidopnamen door de organisatie of door de organisatie aangewezen mediapartners, waar de bezoeker mogelijk in of op voor zal komen. De organisatie behoudt zich het recht voor om deze opnamen te gebruiken zonder dat zij hiertoe een vergoeding verschuldigd is (in welke vorm dan ook) aan de bezoekers.
 2. Voor het maken en/of publiceren van foto’s, video- en geluidopnames met de intentie deze voor commerciële doelen te gebruiken, dient u toestemming te vragen aan de organisatie, Stichting Ambacht in Beeld.
 3. Heeft u hiertegen bezwaar dan kunt u dit mailen naar info@ambachtinbeeldfestival.nl.

 

Huisregels

 1. Algemeen; Het betreden van het terrein geschiedt op eigen risico en betekent dat je de huisregels accepteert.
 2. Het is niet toegestaan drugs, gevaarlijke voorwerpen zoals slag-, steen en/of vuurwapens en overige gevaarlijke voorwerpen als glas en blik in uw bezit te hebben.
 3. Diefstal en zakkenrollerij; Er kunnen (helaas) zakkenrollers aanwezig zijn, houd hier rekening mee en let goed op uw bezittingen.
 4. In het geval er een strafbaar feit wordt gepleegd, wordt dit altijd gerapporteerd aan de politie met arrestatie als gevolg. Wees gewaarschuwd!
 5. Gedrag; Ambacht in Beeld is een gemoedelijk evenement. We vragen alle bezoekers om het gedrag passend te houden bij dit evenement. Bedreigingen, mishandeling, intimidatie, agressie, discriminatie en racisme zijn verboden op straffe van verwijdering. De organisatie kan personen die hier niet aan voldoen weigeren of verwijderen van de evenementenlocatie.
 6. Betaalmiddel; Ambacht in Beeld is een cashless event.
 7. Veiligheid; Op het terrein lopen in herkenbare kleding beveiligers rond, er is één EHBO punt en er lopen diverse EHBO teams over het terrein.
 8. Aansprakelijkheid; Stichting Ambacht in Beeld kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel, materiële of immateriële schade aan bezoekers en/of eigendommen. Stichting Ambacht in Beeld kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies of diefstal van eigendommen.
 9. Het is niet toegestaan om buiten de aanwezige toiletten te urineren.
 10. Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van hulp- en geleidehonden.
 11. Overig; in situaties waarin de huisregels niet voorzien, beslist de organisatie.
 12. Ouders/verzorgers zijn te allen tijde verantwoordelijk voor hun kinderen.
 13. Plezier; Maak er veel van en geniet!

Dank voor je medewerking!

 

De organisatie van Ambacht in Beeld

 

 

Het Ambacht in Beeld Festival is een initiatief van Wendy van Wilgenburg en wordt georganiseerd vanuit Stichting Ambacht in Beeld (Culturele ANBI).

 

De sector heeft een positief uithangbord nodig, dat het ambacht vanuit kracht presenteert en laat zien dat we dit als maatschappij keihard nodig hebben. Het festival geeft een enorme impuls aan een nieuwe waardering van ambachten en de beoefening ervan door het brede publiek. Door het vakmanschap op interactieve en educatieve manier uit te lichten, zorgen we voor waardering en verbeteren we het imago en de zichtbaarheid van ambachtelijke meesters. Bovendien bevorderen we zo het behoud en doorgeven van ambachtelijke vakkennis als immaterieel erfgoed.”