Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Eerstvolgende festival: Ambacht in Beeld Film Festival 30 mrt t/m 4 april 2019, LAB111 Amsterdam

Over

Ambacht in Beeld organiseert diverse evenementen.

 

Het Ambacht in Beeld Festival 2018

29 & 30 september 2018, 11.00 – 18.00 uur.

Jaarlijks is er in september een groots live evenement in De Hallen in Amsterdam, met workshops, masterclasses, demonstraties en performances.

 

“Kom kijken, beleven, luisteren, bewonderen, leren, proberen en vooral: zelf maken. Met internationale filmvertoningen, workshops, lezingen, demonstraties, performances en masterclasses is het Ambacht in Beeld Festival hét festival over ambacht. Het festival richt zich expliciet op topambachten, vakmanschap en meesterschap.

 

In De Hallen is er met onder andere de Filmhallen en de Passage alle ruimte voor het uitgebreide programma van het festival. In De Passage is een ambachtelijke happening met demonstraties, toegankelijke workshops en performances van kunstenaars die zich door ambacht lieten beïnvloeden. Voor gevorderde studenten en professionals zijn er masterclasses door internationale meesters. In de Filmhallen heeft de openingsavond plaats, en is er op zondag een filmprogramma van korte ambachtsfilms, gemaakt door basisschoolleerlingen in heel Nederland.

 

Verdiepend symposium

18 september 2018

Op dinsdagavond 18 september 2018 organiseerden we een verdiepend symposium, in het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Het thema van het symposium was Meesterschap binnen de Ambachten. Met beleidsmakers, ambachtslieden, verenigingen, musea en instellingen wilden we deze avond komen tot aanbevelingen voor beleid in Nederland. Kijk hier voor meer informatie.

 

Filmfestival 2019

maart/april 2019

Wegens het prachtige succes in 2018, organiseren we ook in maart 2019 het Ambacht in Beeld Film Festival in Amsterdam. Met internationale documentaires, Q&A’s met filmmakers en talks door ambachtslieden.

 

Ambacht in Beeld Festival 2019

Het zevende Ambacht in Beeld Festival zal worden gehouden op 28 en 29 september 2019, uiteraard wederom in De Hallen te Amsterdam.

 

Aansprakelijkheid

Het bezoek aan het festival geschiedt op eigen risico; de organisatie is niet aansprakelijk voor schade, bijvoorbeeld als gevolg van letsel of diefstal. Deelname aan workshops en masterclasses is op eigen risico. Ouders/verzorgers zijn te allen tijde verantwoordelijk voor hun kinderen.

 

 

Het Ambacht in Beeld Festival is een initiatief van Wendy van Wilgenburg, die in 2010 Stichting Windy Miller (Culturele ANBI) oprichtte.