Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Pers

Dit jaar viert het Ambacht in Beeld Festival een bijzonder jubileum: de tiende editie vindt plaats in de NDSM Loods in Amsterdam op 21 en 22 september 2024. Sinds de oprichting in 2013 is dit evenement uitgegroeid tot hét nationale festival waar jong en oud samenkomt om het plezier van het maken en de schoonheid van ambachten te beleven. Van diamantslijpen tot koperslaan, en van kimchi tot batik; met ruim 100 meester-ambachtslieden ut binnen- en buitenland, workshops, masterclasses, exposities, demonstraties, films en optredens biedt het festival een unieke kans om ambachten te ontdekken, uit te proberen en nieuwe vaardigheden te leren.

 

Uniek aan het festival is dat we de focus niet leggen op verkoop van producten, maar op uitwisseling van kennis en vaardigheden. Als men een meester aan het werk ziet, lijkt het soms eenvoudig. Maar juist doordat mensen tijdens een workshop aan den lijve ervaren hoe uitdagend het is om iets met je handen te maken, krijgen ze waardering voor het ambacht en ontdekken ze dat het jaren duurt voor je dit vak meester bent. Bovendien ervaren ze het plezier van het zelf maken.

 

Festivaldirecteur Wendy van Wilgenburg: ‘Met het festival wil ik de schoonheid en de waarde van ambachtelijk meesterschap delen met het publiek. Maar de ambitie is groter, we dragen met het evenement bij aan behoud van vakkennis en instroom op ambachtelijke vakopleidingen. Het festival zorgt ook voor een bewustere kijk op de wereld, door te focussen op producten die duurzaam gemaakt zijn en gerepareerd kunnen worden, deze objecten hebben een verhaal en zijn met liefde en aandacht gemaakt door ambachtelijke makers. Dit alles is – juist nu – van grote waarde en we zetten ons hier al jarenlang voor in.’ Lees hier een interview met Wendy van Wilgenburg.

 

Neem voor meer informatie en interviewverzoeken contact op met Noortje Schmit (PR manager) via publiciteit@ambachtinbeeldfestival.nl.

 

In de pers

 

Persmateriaal

Hieronder vind je links naar beeldmateriaal dat gebruikt kan worden onder naamsvermelding van ‘Stichting Ambacht in Beeld’ en de naam van de fotograaf: Bram Kloos.