Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 19 & 20 september 2024
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

Pers

 

10 jaar ambachten in beeld
Het Ambacht in Beeld Festival bestaat sinds 2013 en is uitgegroeid tot een groots evenement dat een divers publiek laat kennismaken met ambachtslieden uit binnen- en buitenland. Uniek aan het festival is dat we de focus niet leggen op verkoop van producten, maar op uitwisseling van kennis en vaardigheden. Als men een meester aan het werk ziet, lijkt het soms eenvoudig. Maar juist doordat mensen tijdens een workshop aan den lijve ervaren hoe uitdagend het is om iets met je handen te maken, krijgen ze waardering voor het ambacht en ontdekken ze dat het jaren duurt voor je dit vak meester bent. Bovendien ervaren ze het plezier van het zelf maken.

 

Festivaldirecteur Wendy van Wilgenburg: ‘Met het festival wil ik de schoonheid en de waarde van ambachtelijk meesterschap delen met het publiek. Maar de ambitie is groter, we dragen met het evenement bij aan behoud van vakkennis en instroom op ambachtelijke vakopleidingen. Het festival zorgt ook voor een bewustere kijk op de wereld, door te focussen op producten die duurzaam gemaakt zijn en gerepareerd kunnen worden, deze objecten hebben een verhaal en zijn met liefde en aandacht gemaakt door ambachtelijke makers. Dit alles is – juist nu – van grote waarde en we zetten ons hier al jarenlang voor in.’

 

Hieronder links naar recente aandacht in de pers, persberichten, posters en foto’s die gebruikt kunnen worden met credit vermelding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem voor meer informatie en interviewverzoeken contact op met Nik Berkouwer (PR manager) via publiciteit@ambachtinbeeldfestival.nl.

 

© Ambacht in Beeld Festival

 

Onderstaande beelden zijn te gebruiken met vermelding van de fotocredits.