Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 19 & 20 september 2024
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Leer diverse macramé knopen.

Studio Handmade Heaven - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
1,5 uur
PRIJS:
€ 17,50
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
12:00
16:00
Zondag 25 september
12:00
16:00

Deze workshop is gericht op de techniek van het knopen. En is voor diegene die al eens hebben geknoopt (of echte handigers) die meer verschillende knopen willen leren. In deze Macramé-techniek workshop leer je naast de basissteken acht minder voorkomende knopen.

 

Je macramé sample wordt geknoopt met 100% katoenen macramé touw van Knots&Nerds in 4 mm dikte. Hiermee krijg je een mooi regelmatig werkstuk en kun je de knopen goed herkennen.

 

Tijdens de workshop leer je de verschillende macramé knopen en pas je deze meteen in je werkstuk toe. We beginnen met een korte uitleg over de verschillende steken waarna we meteen beginnen met knopen. Ik laat zien hoe iedere knoop gemaakt wordt, er liggen instructiebladen op tafel. Daarnaast leer je meer over handsetting en andere tips & tricks om het knopen echt leuk te maken. We zitten aan tafel en knopen op een klembord zodat je de draden gemakkelijk vast kunt zetten, Werk je liever staand dan kan dat ook.

 

Je gaat naar huis met een bak informatie, een boekje met fotobeschrijvingen van alle knopen en je zelf geknoopte macramé sample!

 

We gaan met vaart door de stof heen. Als dat je niet afschrikt en je bent handig dan kun je als beginnende knoper ook meedoen. En voor beginners is er ook deze workshop.

 

Minimum leeftijd 15 jaar.

 

Macramé is een stoere knoop techniek waarbij je met de hand draden in patronen knoopt. In plaats van met één lange draad te werken worden de draden van tevoren op lengte geknipte. Er zijn een paar basisknopen die, op verschillende manieren afgewisseld, uiteenlopende patronen vormen. Van ragfijne sieraden tot gigantische driedimensionale objecten, Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het knopen!

 

Knoopwerk is naast vilten één van de oudste handwerk vormen. In de 13e eeuw brachten de Moren deze techniek naar Europa. Maar macramé veroverde de wereld pas echt dankzij zeelui die ingewikkeldere patronen knoopten en die in de havens verkochten. Na de eerste wereldoorlog raakte knoopwerk uit de mode. Tot het in 1970 weer een rage werd. Rond 2010 herontdekte men opnieuw macramé. Dankzij social media en het www leren we nu in razend tempo patronen en technieken bij. Gebruiken we in plaats van stug sisal pure katoen en is macramé populairder dan ooit!

 

Twirre van Kraaijenoord van Studio Handmade Heaven:

:Passie voor creëeren en maken loopt als een rode draad door mijn leven. Na mijn opleiding interieur-styling bij Academie Artemis ben ik gespecialiseerd in de meest uiteenlopende ambachtelijke technieken en crafts, waaronder Macramé. Deze technieken pas ik toe in mijn werk als craft designer.

Macramé heeft mijn hart gestolen.”

 

Het touw voor de workshops wordt gesponsord door Meaningful Crafts.

Deel dit item met je vrienden via