Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 19 & 20 september 2024
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Boekje met perkamenten omslag en strengels

Boektotaal - Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
2 uur
PRIJS:
€ 55
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zondag 25 september
10:30

Onder begeleiding van Tanja Rakic van Boektotaal maak je een boekje met een perkamenten omslag en een langsteek binding van strengels.

 

Perkament werd al in de vroege Middeleeuwen gebruikt voor handschriften en boekomslagen. Het maken van perkament is een arbeidsintensief proces. Het binden met strengels is een oude bindtechniek, ook wel Kopert genoemd, die vooral werd gebruikt in archieven.

 

Een strengel is een smal stukje perkament dat eerst vochtig is gemaakt en daarna net zo lang gedraaid wordt totdat het op een touwtje lijkt. De strengels worden gebruikt om de katernen vast te zetten aan het omslag.

 

Minimum leeftijd: 16 jaar.

 

Boektotaal is een boekbind- en restauratie-atelier dat gevestigd is in het Boekbindcentrum in Echten (Dr.) en in hartje Steenwijk (Ov.).

 

Boektotaal is gespecialiseerd in het geven van diverse boekbindgerelateerde workshops en cursussen en daarnaast verkopen ze alles op het gebied van het handboekbinden, zoals sierpapier, vouwbenen, boekbinderslijm en linnen voor het bekleden van een boek.

 

Tijdens het Ambacht in Beeld Festival verzorgt Boektotaal twee workshops:

 

Maak een boekje met perkamenten omslag en strengels en Maak een boekje met Japanse binding.

 

Ook is er een verkoopstand met sierpapier en allerlei materiaal en gereedschap voor boekbinden, zodat je thuis direct verder kunt met je geleerde vaardigheden.

 

Deel dit item met je vrienden via