Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Boekje met Japanse binding

Boektotaal - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
1,5 uur
PRIJS:
€ 35
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
12:30
15:00
Zondag 25 september
13:00
15:00

Onder begeleiding van Aaldert de Lange van Boektotaal maak je een boekje dat op traditionele Japanse wijze wordt gebonden.

 

Voor de omslag van dit boekje wordt Chiyogami papier gebruikt. Chiyogami is gemaakt van de vezels van de moerbeiboom en daarna is het op traditionele wijze in diverse drukgangen gezeefdrukt in prachtige kleuren en designs. Elk vel wordt apart gezeefdrukt.

 

Bij een Japanse binding zijn de pagina’s altijd dubbelgevouwen en zit de vouw aan de voorzijde. Dit werd vroeger gedaan omdat er erg dun papier werd gebruikt en op deze manier kon de tekst niet doorschijnen.

 

Minimum leeftijd 16 jaar

 

Boektotaal is een boekbind- en restauratie-atelier dat gevestigd is in het Boekbindcentrum in Echten (Dr) en in hartje Steenwijk (Ov).

 

Boektotaal is gespecialiseerd in het geven van diverse boekbindgerelateerde workshops en cursussen en daarnaast verkopen ze alles op het gebied van het handboekbinden, zoals sierpapier, vouwbenen, boekbinderslijm en linnen voor het bekleden van een boek.

 

Tijdens het Ambacht in Beeld Festival verzorgt Boektotaal twee workshops:

 

Maak een boekje met perkamenten omslag en strengels

 

en

 

Maak een boekje met Japanse binding.

 

Ook is er een Boektotaal verkoopstand met sierpapier en allerlei materiaal en gereedschap voor boekbinden, zodat je thuis direct verder kunt met je geleerde vaardigheden.

 

 

Deel dit item met je vrienden via