Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Van lege wijnfles tot unieke glazen

La Salamandre - Luna Schröer - Zondag 22 september
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 45
Minimumleeftijd:
12 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zondag 22 september
10:30
13:30
16:00

Transformeer lege wijnflessen tot unieke glazen. Leer de kunst van het snijden, schuren en beschilderen. Ontdek de magie van upcycling en ga naar huis met je eigen beschilderde glas en nieuwe vaardigheden om verder te experimenteren!

 

Met een focus op duurzaamheid en ambacht snijden we de flessen doormidden met behulp van een glassnijder en thermische shock (ijswater en kokend water). Vervolgens schuren we de scherpe randen glad en beschilderen we ze met glasverf. Deze unieke glaasjes kunnen dienen als drinkglazen, sfeervolle waxinelichthouders en véél meer. Je leert tevens verschillende schildertechnieken, zodat je jouw creaties een persoonlijke touch kunt geven. Ontdek hoe leuk het is om je glaswerk te redden van de glasbak en er mooie, functionele kunst van te maken!

 

BELANGRIJKE INFO: vergeet je eigen lege flessen niet. Voor deze workshop vragen we je om twee lege wijnflessen van donker glas (groen of bruin) mee te nemen. Champagneflessen zijn niet geschikt voor deze workshop.

Luna Schröer: “Het doel is niet alleen om hergebruik van afvalmaterialen te stimuleren, maar ook om mensen te laten zien dat je zonder veel creatieve ervaring en met een minimale investering in basisbenodigdheden zoals glasverf prachtige items kunt maken voor in je huis. Bovendien is er niets leukers dan je eigen unieke creaties, zoals prachtige drinkglazen en herbruikbare olieflessen, dagelijks te gebruiken! Mijn werk benadrukt de schoonheid van imperfectie in handgemaakte producten. Ik geloof sterk in de positieve impact van een creatieve uitlaatklep. In een wereld waar de nadruk vaak ligt op academische prestaties en zakelijk succes, raken veel mensen helaas hun creatieve kant uit het oog. Met atelier La Salamandre probeer ik mensen weer meer te laten ontspannen en te laten zien hoe leuk het is om met je handen te werken.”

 

La Salamandre 2024 La Salamandre 2024

Deel dit via