Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Creëer jouw eigen olijfolie fles

La Salamandre - Luna Schröer - Zaterdag 21 september
Lengte:
2 uur
Prijs:
€ 45
Minimumleeftijd:
12 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 21 september
10:30
13:30
16:00

Creëer jouw eigen olijfolie fles!

 

Ontdek de kunst van upcycling en decoratie terwijl je stap voor stap een unieke eyecatcher maakt. Leer diverse schildertechnieken en materialen gebruiken, en ga naar huis met je eigen kunstwerk en nieuwe vaardigheden om verder te experimenteren!

 

Leer hoe je oude glazen flessen nieuw leven inblaast door labels te verwijderen, een schenktuit toe te voegen en ze om te toveren tot prachtige ‘eyecatchers’ met een geschilderd olijven-design. Stap voor stap begeleidt Lune Schroer van atelier La Salamandre je bij het ontwerpproces, waarbij diverse schildertechnieken en materialen zoals glasverf en reliëfverf worden gebruikt. Ook krijg je handige tips om ander glaswerk te redden van de glasbak en je artistieke vaardigheden verder te ontwikkelen. Na afloop van de workshop ga je naar huis met je eigen unieke olijfolie fles en de kennis om thuis verder te schilderen, waardoor je oude glaswerk transformeert tot prachtige functionele kunstwerken.

Luna Schröer: “Ik geloof sterk in de positieve impact van een creatieve uitlaatklep. In een wereld waar de nadruk vaak ligt op academische prestaties en zakelijk succes, raken veel mensen helaas hun creatieve kant uit het oog. Met atelier La Salamandre probeer ik mensen weer meer te laten ontspannen en te laten zien hoe leuk het is om met je handen te werken.”

 

BELANGRIJKE INFO: vergeet je eigen lege flessen niet. Voor deze workshop vragen we je om twee lege flessen van donker glas (groen of bruin) mee te nemen. Dit kunnen wijnflessen zijn, maar ook andere flessen. Iets wat jij mooi vindt staan in jouw keuken als nieuwe olijfolie fles! Let er wel op dat het glas donker is, een glad oppervlak heeft om op te schilderen en er een kurk in past.

 

La Salamandre    La Salamandre 2024

 

Deel dit via