Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Hawar Textielinstituut & Vezel Magazine

Hawar Textielinstituut en Vezel Magazine -
DOORLOPEND

Het familiebedrijf Hawar Textielinstituut is een walhalla voor de textielliefhebber. Docenten uit binnen- en buitenland komen kennis en kunde doorgeven in de grote en sfeervolle werkplaats in Oldeberkoop (Friesland). Daarnaast is er een zeer uitgebreide winkel en een inspirerende galerie, dit maakt het een broedplaats waar nieuwe en oude materialen en textieltechnieken worden (her)ontdekt.

 

Tijdens het festival verkoopt Hawar diverse materialen en gereedschappen voor de textielliefhebber en kun je de workshop Experimenteren met plantendruk volgen. Ook kun je in de stand van Hawar het magazine Vezel aanschaffen.

 

In Vezel lees je persoonlijke textielavonturen en word je meegenomen door het enthousiasme van anderen. Kennis, kunde en ervaring wordt gedeeld. Ontdek nieuwe technieken en materialen of nieuwe toepassingen van oude technieken en materialen. Wat is er leuker dan er daarna mee aan de slag gaan. Vezel zet aan tot dromen, tot fantaseren, tot zelf proberen!

 

Wat ruim 40 jaar geleden begon als een nieuwsbrief over spinnen en verven, is door de jaren heen uitgegroeid tot een breed en praktisch textielblad, dat nog altijd wordt uitgegeven door de Stichting Spin- & Verfkrant; een groep vrijwilligers die het belangrijk vindt dat de kennis van materialen en technieken en de ervaringen met deze kennis in de huidige tijd worden gedeeld en zo het ambacht levendig houdt.

 

Vezel wordt al 42 jaargangen lang gemaakt voor en door textielliefhebbers. Het is een platform waar iedereen zijn of haar textielavonturen kan delen en dat is wat Vezel zo bijzonder maakt.

 

Hawar Vezel Magazine

Deel dit via