Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Vormgevers in Hout

Stichting Vormgeving in Hout -
DOORLOPEND

 

In samenwerking met Stichting Vormgeving in Hout presenteert een aantal Nederlandse houtbewerkers zich tijdens het festival.

 

Otto Koedijk is houtdraaier en maakt onder andere tastbare puzzels. De naam verklapt het al: dit zijn puzzels die zo gemaakt zijn door Otto dat elk stuk door de vorm en textuur op de tast te herkennen is. Je kunt deze puzzel dus maken met je ogen dicht!

 

Jac Wijnhoven is beeldhouwer in hout. De sculpturen van Jac zijn veelal gebaseerd op ingewikkelde wiskundige vormen (denk aan de tekeningen van M.C. Escher, of op de zgn. “minimal surfaces”). Daarnaast is hij gefascineerd door knopen: het is zijn uitdaging om een knoop zodanig uit een blok hout te hakken dat het lijkt alsof het hout in de vorm is gebogen. Jac maakt bij voorkeur gebruik van inlandse houtsoorten.

 

Jelmer van der Sluis is meubelmaker en ontwerper. Samen met zijn collega geeft hij leiding aan meubelmakerij Kopshout en maakt hij massieve houten meubels in opdracht. Kom een aantal van zijn werken bewonderen én kom kijken hoe Jelmer te werk gaat! Naast een aantal meubels neemt Jelmer namelijk ook zijn werkbank mee, zodat hij kan demonstreren hoe je massieve houten meubels maakt.

 

Stefan During is in de ban van stoelen. Al zo’n 40 jaar ontwerpt hij ze. Het prototype van elke stoel gebruikt hij om aan zijn publiek te tonen. De stoel kan dan besteld worden, in inlandse houtsoorten, en op maat gemaakt. Het maken doet hij zelf, in zijn werkplaats op Texel.

 

Rutger Graas komt met het maaklab digitale houtbewerkingstechnieken demonstreren.Rutger Graas is een klassiek opgeleide meubelmaker die vanuit zijn creatieve interesses zijn speeltuin in de loop der jaren heeft verbreed tot een wilde mix van oude en nieuwe technieken. Hij zal tijdens het festival demonstreren hoe een 3d scanner werkt en vervolgens hoe die data te bewerken is tot houtbewerking binnen het digitale domein. Laat u verrassen door de mogelijkheden die het ambacht erbij heeft gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit item met je vrienden via

Deel dit via