Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Demonstraties muziekinstrumentenbouw

Vereniging Huismuziek -
Lengte:
doorlopend
Prijs:
gratis
Minimumleeftijd:
Alle leeftijden
DOORLOPEND

Op ZATERDAG
Doorlopende demonstratie van het maken van een blok en het stemmen van een blokfluit, door Jan Bouterse.
Doorlopende voorlichting over het bouwen van een strijkinstrument, met demonstraties van het bouwen van klompviool door Onno Lotgering en van een viool door Harry van Zutphen. Doorlopende demonstratie van het bouwen van een draaiorgel door Wim Draaijer en van het bouwen van een organetto (accordeon met orgelpijpen, naar een model van Leonardo da Vinci) door Reijnier Kloeg.

 

Op ZONDAG
Doorlopende demonstratie over het intoneren van een klavecimbel: Het snijden van ganzenveren kieltjes (plectra) en op maat brengen daarvan. Dit geeft inzicht in het mechaniek van een klavecimbel, door Rik van Pelt.Doorlopende voorlichting over het bouwen van een strijkinstrument, met demonstraties van het bouwen van een viool door Harry van Zutphen en in de middag van een klompviool door Onno Lotgering. Doorlopende demonstratie van het bouwen van verschillende gitaren door Maarten Borstrok.

 

Er is documentatiemateriaal voor o.a. orgelbouw, vedelbouw, gambabouw en diverse andere instrumenten.

 

Bouwerskontakt maakt onderdeel uit van Huismuziek, vereniging voor muziek en instrumentenbouw en heeft als doelstelling het uitwisselen, beschikbaar stellen, uitbreiden en verspreiden van kennis en ervaring over het bouwen van muziekinstrumenten.

 

Bouwerskontakt heeft momenteel 350 leden: een groot aantal hobbyisten, maar ook semiprofessionele en professionele bouwers. Individueel of in cursusverband bouwen zij historische en moderne instrumenten zoals gitaren, violen, klavecimbels, orgels, draaiorgeltjes, dwarsfluiten en blokfluiten.

Deel dit via