Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Ambachtelijk bier

Edwin Slothouber - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
Lengte:
1 uur
Prijs:
€ 22,50
Minimumleeftijd:
18 jaar
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
17:00
Zondag 24 september
17:00

In deze workshop leer je alles over bierstijlen, de geschiedenis, de ingrediënten en het brouwproces en gaan we drie bieren proeven.

 

Bier gaat 6000 jaar terug. Toen brouwden de Mesopotamiërs een vergelijkbare drank. Via de middeleeuwen, paters en nonnen komen we aan in de 21ste eeuw. We laten zien hoe het brouwproces eruitziet en welke ingrediënten er nodig zijn. Met deze informatie zou je zelfs thuis kunnen starten met brouwen.

 

We gaan natuurlijk ook proeven! We serveren een drietal bijzondere bieren en leren je deze te beoordelen door te kijken, te ruiken en te proeven. Je komt te weten welke bierstijlen er zijn, welke ingrediënten nodig zijn en welke eventueel zijn toe te voegen.

 

En als afsluiter doen we een kleine foodpairing. Bier is namelijk perfect om te combineren met eten, misschien wel beter dan wijn.

 

Edwin Slothouber is bierkeurmeester en bierambassadeur. Hij brouwt sinds 2017 zijn eigen bier. Na meer dan 100 brouwsels en als lid van het Bier Keurmeesters Gilde heeft hij genoeg te vertellen over het maken en proeven van bier.

 

Clementine van den Burg is gediplomeerd bierambassadeur en is haar hele leven al bezig met het zoeken naar bijzondere smaken in eten en drinken.

Deel dit via