Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 19 & 20 september 2024
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Wol spinnen met een spinnewiel

Tineke van der Zweep - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
2 uur
PRIJS:
€ 25
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
13:30
16:00
Zondag 25 september
10:30
13:30
16:00

In deze workshop leer je hoe je van losse wolvezels een draad kunt maken met een spinnewiel. De gewassen wol wordt gekaard met kaardborstels, zodat het gemakkelijker spint. Je gaat weer naar huis met een leuke draad.

 

Voor alle leeftijden.

 

Tineke van der Zweep heeft in Noord-Friesland een ambachtelijke machinale wolspinnerij. “Al jaren werk ik met wol en geef workshops spinnen en wollen kleding maken zoals breien, haken, weven en naaien. Mijn inspiratie is het Wad, zowel voor de ontwerpen als de kleuren. Sinds de modeacademie ben ik al werkzaam met wol. Het is een fantastisch natuurproduct dat vele voordelen geeft en er is volop wol te verkrijgen. Het is warm, duurzaam en heeft eindeloos mogelijkheden om te verwerken, een prachtproduct waar ik geen genoeg van kan krijgen.”

 

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met stichting Pleed.

“Wol is een prachtig natuurlijk materiaal dat ons al eeuwen warm houdt. Toch wordt de meeste wol van de 800.000 Nederlandse schapen als afval verscheept of eindigt zelfs in de verbrandingsoven. Tegelijkertijd kopen we massaal goedkope kleding van vervuilende kunstvezels uit lage- lonenlanden. Community-initiatief Pleed onderzoekt hoe wol opnieuw van waarde gemaakt kan worden.”

 

 

Deel dit item met je vrienden via