Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

| Weef je eigen kussen

Eva Klee - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
2 uur
PRIJS:
€ 35
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
13:30
16:00
Zondag 25 september
10:30
13:30
16:00

Duik in de wereld van de draden en kleuren en weef in deze workshop je eigen stof voor een eenvoudig kussen. Voor iedere deelnemer staat een weefgetouw met trappers en een kleurrijke schering klaar. Kies je eigen garens van katoen en ga aan de slag. Tijdens het weven ervaar je hoe de stof onder je handen langzaam groeit. Na afloop van de workshop mag je de stof die je hebt geweven op het weefgetouw achterlaten. Wij naaien er een kussentje van en een aantal dagen later krijg je je eigen stof in de vorm van een kussentje thuis gestuurd.

 

Minimum leeftijd 10 jaar.

 

‘In mijn weverij wil ik u meenemen in mijn eigen verwondering en enthousiasme voor deze eeuwenoude techniek. Ik wil u meenemen in het weefproces en laten zien welke rijkdom er in dit ambacht schuilt.’

 

Het handweven is een eeuwenoude techniek voor het vervaardigen van stoffen, maar daarnaast vooral een onuitputtelijk spel van patronen, garens, texturen en kleuren. In haar handweverij laat Eva Klee dit oude ambacht herleven. Op een ambachtelijke manier ontstaan hier exclusieve, kwalitatief hoogwaardige, op maat gemaakte handgeweven stoffen en reproducties van stoffen. Doel van ieder stofontwerp is verleidelijke kwaliteit met oog voor het detail. Daarnaast verkoopt Eva haar eigen collectie handgeweven producten: theedoeken, servetten, gordijnen, tafelkleden, tafellopers, sjaals, plaids, kussens en nog veel meer.

 

Al op elfjarige leeftijd nam Eva Klee het Zweedse weefgetouw van haar moeder over. Mede hierdoor voelt het weven voor Eva als een tweede huid. In haar atelier is zij voortdurend op zoek naar nieuwe stofontwerpen, een onuitputtelijk samenspel van patronen, materialen en kleuren. Kleine veranderingen in het weefproces kunnen onverwachte en fascinerende veranderingen tot gevolg hebben. Juist het ‘onderweg ontdekken’ en kritisch ondervragen van technische perfectie voeden haar continue onderzoek. Grote technische vaardigheid in combinatie met creativiteit typeren haar werk.

Eva Klee volgde in Zuid-Duitsland een driejarige opleiding tot handwever. Aansluitend studeerde zij Monumentale Vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit item met je vrienden via