Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Turkse keramiek schilderkunst

Betulstudio - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
1,5 uur
PRIJS:
€ 35
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
13:30
16:00
Zondag 25 september
10:30
13:30
16:00

Betül Aşlı Bayram begeleidt de deelnemers aan deze workshop in de kunst van het beschilderen van keramische objecten (kleigrond) met prachtige motieven en kleuren. Zo komt de eeuwenoude traditionele keramiek schilderkunst Çini tot leven.

 

Het beschilderen van Turks Çini porselein vereist veel inspanning en geduld. De gewenste resultaten zijn pas na meerdere processen zichtbaar. Çini wordt beschermd door UNESCO en staat nog steeds hoog in het vaandel bij de Turkse culturele expressie. Het is een rustgevende, creatieve workshop, maar tegelijk ook verrassend, want het resultaat na afbakken kan verrassend uitpakken.

 

Deze workshop is voor beginners en gevorderden. Tijdens de workshop wordt ingegaan op het voorbereiden van de keramische biscuits en het tekenen en beschilderen van motieven.

 

Het glazuren en afbakken van de beschilderde keramische objecten kan na de workshop worden uitgevoerd door de workshopgever. Verzendkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.

 

Betulstudio is opgericht door Betül Aşlı Bayram. Ze is geboren in de Turkse stad Kutahya, in het hart van de Çini-kunst. Ze is afgestudeerd in keramiek aan de Dumplupınar Üniversity. Daar leerde ze de grondbeginselen van Çini van Dr. Faruk Kahraman Şahin. Ze werkte voor verschillende galeries en als grafisch ontwerper voor Kütahya Porselein, het meest gerenommeerde Çini-goederenbedrijf van Turkije. Betül is lid van de door UNESCO geaccrediteerde stichting Kütahya Culture and Art.

 

De minimumleeftijd is 12 jaar.

 

Deel dit item met je vrienden via