Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Snijd je eigen stempel

Gertie Jaquet - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
1,5 uur
PRIJS:
€ 20
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
12:30
14:30
16:30
Zondag 25 september
10:30
12:30
14:30
16:30

Leer alles over stempels gutsen en over wat je allemaal met die stempels kunt doen.

 

Met een guts en een gummetje kun je prachtige grafiek maken, ontdekte Gertie Jaquet een jaar of 30 geleden. Op de Rietveld Academie had ze wel houtsnedes, etsen en zeefdrukken gemaakt, maar het werken op zo’n klein formaat bleek veel toegankelijker en heel gebruiksvriendelijk. De stempelkoorts bleek zo verslavend dat ze er niet meer mee op kon houden en sinds 2011 maakt ze iedere dag wel een stempeltje. Het maken van deze kleine kunst, maar met heel veel mogelijkheden, deelt Gertie graag met anderen. Iedereen kan een stempel maken, je hoeft er niet heel goed voor te kunnen tekenen, de simpelste stempels zijn vaak het mooist!

 

We beginnen heel simpel, maar je kunt ook stempelen in meerdere drukgangen, een eigen ex libris maken en met meerdere stempels een tafereel stempelen. Je eigen pakpapier stempelen behoort ook tot een van de mogelijkheden. Alle deelnemers gaan met een zelfgemaakte stempel naar huis, waar ze nog jaren mee kunnen stempelen!

 

Gertie Jaquet is fervent stempelmaakster en ze organiseert al ruim 10 jaar stempelworkshops. Ze is ook werkzaam als illustrator van kinderboeken. Ze tekent voor verschillende uitgeverijen, tijdschriften en ze maakte ook illustraties voor het programma Sesamstraat. De bekendste boeken die ze maakte zijn de boeken van Haas, waarvan er al 18 zijn verschenen. Naast haar illustratiewerk vind ze het heerlijk om stempels te snijden, duizenden heeft ze er gemaakt. Ze gebruikt de stempels soms ook in haar illustraties, maar heeft een aantal boeken helemaal met stempels geïllustreerd. Gertie schreef ook een boek over stempels maken en wat je er allemaal mee kunt doen.

 

Minimum leeftijd: 9 jaar.

 

 

Deel dit item met je vrienden via