Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

| Sieraden uit Mali

Stichting African Center - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
1 uur
PRIJS:
€ 7,50
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
11:00
13:00
15:00
17:00
Zondag 25 september
11:00
13:00
15:00
17:00

Met een enorme veelzijdigheid van kralen en schelpjes leer je tijdens deze workshop op eenvoudige wijze om een Afrikaans sieraad te maken. Ada, de workshopgeefster, komt oorspronkelijk uit Mali en leert je sieraden maken, zoals zij dat vroeger thuis ook leerde.

 

Met touw, raffia en garen kun je enkelbandjes, oorbellen, armbanden en kettingen maken.

Het gereedschap is simpel, schaar, naald, aansteker en kleine tangetjes. Je mag zelf kiezen wat je wilt maken, hoe je wilt vlechten en welke kleuren en soorten kralen je wilt gebruiken.

 

Minimum leeftijd 12 jaar.

 

Kralen worden in West-en Centraal Afrika meestal geregen aan katoen, plantenvezels of raffiadraad. Soms ook aan draad van een pees. Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van moderne materialen zoals plastic garen.

 

Soms hebben kralen ook een symbolische waarde. Kraalwerk kan inzicht geven in de cultuur en status van een gemeenschap.

 

Stichting African Center is een onafhankelijke sociaal-culturele organisatie opgericht door mensen uit Afrika en Nederland. Oogmerk van de Stichting is het onder de aandacht brengen en verspreiden van de Afrikaanse cultuur, om zo de onderlinge verstandhouding te bevorderen en een culturele uitwisseling te stimuleren.

 

Het African Center probeert een zo breed mogelijk scala van activiteiten te coördineren en treedt als bemiddelaar op voor individuen en organisaties die zich eveneens met Afrika

bezighouden of er meer van willen weten.

 

Ook ondersteunt Stichting African Center kleinschalige projecten in Afrika.

 

 

 

Deel dit item met je vrienden via