Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 19 & 20 september 2024
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Pijlpunten maken uit vuursteen 6-14 jaar

Thomas Ravestein - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
1 uur
PRIJS:
€ 15
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
12:30
15:30
Zondag 25 september
12:30
15:30

Tijdens deze workshop leer je hoe je met millennia-oude technieken in een korte tijd een pijlpunt kunt vervaardigen uit vuursteen. Deze pijlpunt is zowel functioneel als decoratief en is een mooi aandenken van de dag.

 

Ook word je meegenomen op een reis door de eeuwen heen en hoor je meer over het maken en gebruiken van de pijl en boog en hoe de verschillende culturen hun bogen gebruiken.

 

In onze moderne cultuur zien wij het boogschieten doorgaans als onderdeel van de sportwereld. De pijl en boog speelt echter een belangrijke rol in de geschiedenis en wordt in sommige delen van de wereld nog altijd gebruikt als een belangrijk wapen om mee te overleven. Dankzij Tom Bows and Arrows reis je terug naar een avontuurlijk deel van ons verleden.

 

Leeftijd 6-14 jaar

 

Let op: Deze workshop is voor twee leeftijdsgroepen. Klik hier voor de workshop 14+.

 

Thomas Ravestein van Tom Bows and Arrows heeft al ruim 12 jaar ervaring met het maken van historisch authentieke pijlen en bogen en het traditioneel boogschieten. Wat begon als interesse voor geschiedenis en antropologie is uitgegroeid tot een passie voor het maken van historische bogen en andere gebruiksvoorwerpen. De bogen van Tom Bows and Arrows zijn vervaardigd met natuurlijke materialen en volgens traditionele methoden die door verschillende culturen wereldwijd werden en nog altijd worden toegepast.

 

Deel dit item met je vrienden via