Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Papierknipkunst

Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst -
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
PRIJS:
gratis
DOORLOPEND

Schuif aan bij de stand van de Nederlandse Vereniging van Papierknipkunst en ga aan de slag met een schaar(tje) en papier. Hoewel je zou denken dat je wel weet hoe je moet knippen, leer je eerst de basistechnieken. Vervolgens leer je het papier zo te vouwen dat je bepaalde symmetrische patronen kunt knippen en tot slot hoe je de laatste hand legt aan je werkstuk. Als je dat wilt, kun je het nog lamineren. Dit alles onder leiding van een ervaren knipster. Je gaat naar huis met het cursusmateriaal, een schaartje en je knipwerk. En wil je daarna meer, dan bezoek je de website www.knipacademie.nl

 

Papierknippen is een ambacht waaraan wereldwijd duizenden mensen plezier beleven. Het is een leuk en ontspannend tijdverdrijf, waarmee jong en oud fraaie kunstwerkjes kunnen maken. Vanouds beoefenden velen het papierknippen als tijdverdrijf gedurende de lange, donkere wintermaanden. Nog steeds bewandelen veel knippers en knipsters het toen uitgezette folkloristische pad, maar een steeds groter wordende groep knippers maakt hedendaagse onderwerpen of gebruikt andere technieken, zoals het snijden.

 

De Nederlandse Vereniging voor Papierkunst verenigt de veelzijdigheid en de ongekende mogelijkheden van het knippen en snijden van papier. Ze is een ontmoetingsplaats voor vrije-tijdsknippers én beroepsmatige kunstenaars. De veelzijdigheid van dit ambacht zie je terug op de website en de socials van de vereniging. Papierknippen is als ambacht erkend en opgenomen in de Nationale Inventaris van Immaterieel Erfgoed.

 

Minimum leeftijd: 6 jaar.

 

 

Knipwerk: Maja Houtman.

Deel dit item met je vrienden via