Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - 24 & 25 september 2022 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

| Maak je eigen ButtBag

ReConstructed - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
1,5 uur
PRIJS:
€ 17,50
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
12:30
15:00
16:30
Zondag 25 september
10:30
12:30
15:00
16:30

Is jouw lievelingsbroek inmiddels echt te ‘gaar’ om nog te dragen? Zoek je een tasje precies groot genoeg voor je minimale benodigdheden? Of zoek je een cool tasje wat je bijvoorbeeld tijdens een festival makkelijk aan je broek kan bevestigen? Nu heb je de mogelijkheid dat geweldige tasje zelf te maken van het materiaal van die lievelingsbroek!

 

In anderhalf uur leer je hoe je van twee kontzakken, d.m.v. een rits, een knoop, twee haakjes, een schaar en een naaimachine, één supergaaf tasje maakt. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met jouw eigen ButtBag én met de kennis hoe je van jouw afgedankte jeans toch nog iets cools kan maken.

 

Workshopgevers Francis Andriessen en Mara Dittmers van ReConstructed werken met bestaande textiele materialen (die trouwjurk die je niet meer aan kunt, maar niet weg wilt gooien, het uniform van jouw gepensioneerde vader, de kleding van een overleden geliefde). Ze halen deze zorgvuldig uit elkaar en maken er iets moois van, denk aan sierkussens, wandkleden, tassen etc. Een blijvend en waardevol herinneringsstuk. Ook werken ze graag met afgedankte spijkerbroeken omdat er zoveel tijd, water en aandacht gaat in het maken van jeans, dat b.v. een vlek geen reden kan zijn om een broek weg te doen. Er is nog zoveel moois van te maken!

 

Minimum leeftijd: 12 jaar.
 

Deel dit item met je vrienden via