Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

| Maak een lederen tassen riem

Jana Chocholackova - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
3,5 uur
PRIJS:
€ 75
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
14:30
Zondag 25 september
10:30
14:30

Leer hoe je vanaf het begin een handgemaakte leren tassen riem kunt maken uit de gestanste vormen. Je krijgt kennis van handnaaien, gaten in leer ponsen, het juiste leer kiezen en fournituren met de persoonlijke touch. Zelfs is er een mogelijkheid om het leer te verven met natuurlijke pigmenten. Deze workshop is de perfecte introductie tot het maken van traditionele lederen producten en modeaccessoires. Het biedt de basisvaardigheden om deze leren tas riem te maken en de basis om door te gaan naar het maken van meer geavanceerde stukken.

 

In deze praktische en hands-on masterclass leer je hoe je leer uitkiest en hoe je traditionele handwerktechnieken toepast. De gereedschappen zijn allemaal aanwezig, evenals een keuze uit een reeks leersoorten, metalen hardware, hand naaigaren en andere benodigde materialen. Het leer is plantaardig gelooid en voor de masterclass wordt leder hergebruikt.

 

Minimumleeftijd: 16 jaar.

 

Jana is modeontwerper, ambachtsvrouw en oprichter van CHOCHO LA CKOVA, een onafhankelijk atelier gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige lederen en niet-lederen producten.

 

Jana is sinds 2012 werkzaam in het Tetterode-gebouw in Amsterdam. Haar expertise is ook versterkt door haar studies aan de bachelor mode-opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en Shoe Design aan de ArtEZ Fashion Master. CHOCHO LA CKOVA opereert vooral als onafhankelijk en experimenteel ontwerpadviseur en prototyper. Ze werkt regelmatig samen met professionals uit diverse werkvelden en jongeren die moeilijk een plek kunnen vinden in het huidig onderwijssysteem en geeft workshops.

 

Deze masterclass kwam tot stand in samenwerking met Makers Unite en Crafts Council Nederland.

 

Deel dit item met je vrienden via