Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Maak een boutonnière

Katja van der Steen - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
3 uur
PRIJS:
€ 35
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
15:00
Zondag 25 september
10:30
15:00

La boutonnière: een klein detail met grote impact.

 

Aandacht voor detail vormt de kern van maatwerk. Naast een perfecte pasvorm, natuurlijke stoffen en een onberispelijke uitvoering, is dit wat maakt dat een ambachtliefhebber zich onderscheidt van de rest. Eén van die details is een boutonnière.

 

We zien vaak boutonnières van echte bloemen als een accessoire voor de bruidegom en gasten op een moderne bruiloft. Je hebt misschien zelfs de boutonnières van zijden bloemen gezien in James Bond-films en historische kleding. En je hebt ze zeker gezien op portretten aan de muren van musea wereldwijd.

 

Maar boutonnières zijn niet alleen voor bruiloften en historische evenementen, of alleen voor mannen om in de colbertrevers te dragen. Dames kunnen de boutonnières als corsage, jurkbroche of haarspeld gebruiken. Zelfs kan je een interessante draai aan je interieur geven of als een unique accesoire in je fotografie verwerken.

 

En het maakt niet uit of je je boutonnière op je kleiding draagt of bijvoorbeeld in je woonkamer toont: ze blijven een perfecte gespreksstarter en een uniek detail om aan herinnerd te worden.

 

Tijdens de workshop maken we kennis met de realistische papieren bloemboutonnières, die voor een beginnend ambachtspersoon toegankelijker zijn dan zijden bloemen, maar niet minder impact hebben.

 

We beginnen met het snijden en schilderen van de bloembladen, het binden van de stelen en eindigen met het samenvoegen van de bloem die je naar huis meeneemt, zodat je deze in een knoopsgat van een jas of een jurk als broche kunt dragen.

 

Ook vertelt Katja je over de leuke geschiedenis en de juiste etiquette om een boutonnière te dragen.

 

Alle materialen en gereedschappen die nodig zijn om één boutonnière te maken, worden verstrekt.

 

Je kunt ook een pakketje kopen om thuis andere bloemen mee te maken.

 

Minimumleeftijd 21 jaar.

 

Katja van der Steen is een bespoke tailor die een beperkt aantal op maat gemaakte opdrachten per jaar aanneemt, waarbij ze zich richt op handgemaakte speciale stukken van hoge kwaliteit, die gemaakt zijn om lang mee te gaan.

 

“De opleiding ‘Meesteropleiding Coupeur‘ in Amsterdam (gezel A, B, C) met specialisatie ‘Heren Meestercoupeur’ heb ik afgerond en apprenticeship gedaan bij het Bolshoi-theater: hetwereldberoemde theater voor opera en ballet. Naast het op maat maken van kleding promoot ik actief het ambacht van ‘handgemaakt’, zoals borduren, textielverwerking en kant maken door middel van verschillende masterclasses en workshops.”

Deel dit item met je vrienden via