Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Iconen schilderen met echt bladgoud en pure pigmenten

Boulevard Magenta | School voor Ambacht & Kunst - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
3 uur
PRIJS:
€ 135
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
14:30
Zondag 25 september
10:30
14:30

Bij het maken van iconen speelt bladgoud een belangrijke rol. Er werden en worden uiteenlopende verguldtechnieken in dit oude ambacht toegepast. De gouden delen in iconen staan symbool voor het hemelse en spelen een grote spirituele rol. Vergulden is een schitterende, ambachtelijke techniek.

 

Heb je nog nooit een icoon geschilderd? Dan ligt er voor jou een klein, lief, eenvoudig Maria-icoon klaar.

 

Stap voor stap nemen wij je mee in het schilderproces en leren wij je met behulp van pure pigmenten je eigen verf maken. Naast het schilderen met deze ei-tempera gaan we ook vergulden met echt bladgoud om zo tot een prachtig icoon te komen op ambachtelijk handgeschept papier. Je gaat aan het eind van deze masterclass naar huis met je eigen gemaakte icoon, enkele penselen van Reynaers en een schitterende ervaring rijker.

 

Minimumleeftijd: 16 jaar. Prijs is inclusief materialen.

 

Marjan Smit richtte in 2013 Boulevard Magenta l School voor Ambacht & Kunst op. Vanuit de visie “Zonder ambacht geen kunst” ontwikkelen ruim honderd kunststudenten per jaar de ambachtelijke vaardigheden en competenties op het gebied van vergulden en schilderen.

 

Het team bestaat uit tien vakdocenten en trainers. Marjan Smit schreef 16 Werkboeken en Docentenhandboeken met daarin alle praktische kennis over het ambacht van klassieke schilderkunst, oude meesters en verguldtechnieken uit de hele wereld. Inclusief trainingen voor professionals ter verdieping van ambachtelijke technieken als trainingen voor carrière switchers en ondernemers in de kunst & cultuur.

 

Boulevard Magenta geeft opleidingen in een tal van ambachten. Waaronder Olieverf schildertechnieken, Tempera schildertechnieken, Verguldtechnieken, verf maken van puur pigment, Meester kopieën, Iconen Schilderen, Middeleeuwse Miniaturen, Oude Meesters, Italiaanse & Vlaamse Renaissance, Realistisch Schilderen, Landschap, Portret, Tekenen en Ambachtelijk planken maken.

 

 

 

 

 

Deel dit item met je vrienden via