Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

| Hennakunst

Fatima Oulad Thami - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
1,5 uur
PRIJS:
€ 15
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
12:30
14:30
16:30
Zondag 25 september
10:30
12:30
14:30
16:30

Het versieren van handen en voeten met de plantaardige kleurstof, henna, is een eeuwenoud ambacht waarin Fatima Oulad Thami als geen ander bekwaamd is. Zij is als hennakunstenaar internationaal erkend en onder de naam Hand of Fatima geeft zij uiting aan haar passie en vakmanschap. Met haar roots als inspiratiebron heeft zij een unieke signature style ontwikkeld die ongeëvenaard, authentiek en invloedrijk te noemen is. Zij geeft masterclasses en workshops in binnen- en buitenland, maar nu is zij opnieuw aanwezig op het Ambacht in beeld festival om jou mee te nemen in haar wereld.

 

Onder haar bezielende leiding ga jij zelf met de hennaspuit aan de slag. Techniek, culturele achtergrond en symboliek staan centraal tijdens de workshop hennakunst en met wat oefening creëer je eigenhandig een hennaversiering op een canvasdoekje.

 

Tijdens de workshop hennakunst leren deelnemers op laagdrempelige wijze een henna-design maken met een hennaspuit. De hennapasta en -materialen zijn al voorbereid en voorbehandeld. De deelnemers oefenen bepaalde technieken op papier, waarna het echte design op een gekleurd canvasdoekje (10×10 cm) wordt aangebracht. Deze doekjes worden gedroogd op een ezel, in de loop van de dag zal dit een groot mozaïek aan hennapatronen vormen. Aan het einde van de dag mogen ze opgehaald worden.

 

Extra: Fatima brengt een hennaversiering aan op je hand als je klaar bent met het canvasje!

 

Minimum leeftijd is 12 jaar.

 

 

Deel dit item met je vrienden via