Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Glasblazen

Nationaal Glasmuseum / Selma Hamstra - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
1 uur
PRIJS:
€ 35
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
11:00
12:30
14:00
15:30
Zondag 25 september
11:00
12:30
14:00
15:30

Deze workshop glasblazen is zowel voor volwassenen als voor kinderen.

 

Glasblazer Selma Hamstra komt met haar mobiele oven naar het Ambacht in Beeld Festival. Jij kunt kennismaken met dit eeuwenoude ambacht. Voor kinderen (altijd onder begeleiding van een volwassene!) is er de workshop ‘blaas je eigen bel.’ In de workshop voor volwassenen leer je plukken aan het glas om een bloemvorm te creëren, en blaas je tevens een bel.

 

De werkstukken moeten na afloop rustig afkoelen en kunnen een dag later worden opgehaald in de Loods (er is wel altijd een risico dat het breekt tijdens het afkoelen).

 

Naast de workshops zal Selma demonstraties verzorgen tijdens het weekend.

 

Minimum leeftijd: 6 jaar (kinderen kunnen uitsluitend deelnemen onder aandachtige begeleiding van een volwassene).

 

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Glasmuseum.

 

Het ontwerpen en maken van glas is onlosmakelijk verbonden met het verleden en heden van Leerdam. Het Nationaal Glasmuseum beheert de omvangrijke en veelzijdige rijkscollectie kunstnijverheid in glas. Dankzij deze collectie is het museum in staat een representatief beeld te geven van het Nederlandse glas van circa 1880 tot heden. Het museum is ook een levendig werkplaatsmuseum: in de glasblazerij wordt het materiaal, de toepassingen ervan en de techniek van het glasblazen toegankelijk gemaakt voor kunstenaars, ontwerpers, studenten én het brede publiek. Het is de enige plek in Nederland waar je dagelijks kan zien en ervaren hoe glas gemaakt wordt.

 

Deel dit item met je vrienden via