Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| DHTA i.s.m. Perspectis – Orthopedische Schoentechniek

DHTA ism Perspectis -
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
PRIJS:
gratis
DOORLOPEND

 

In Utrecht vind je de Dutch HealthTec Academy (DHTA) en Dutch Shoe Academy (DSA). Twee scholen met unieke opleidingen in de gezondheidstechniek en schoentechniek. Sinds 2015 zijn wij onderdeel van MBO Amersfoort.

 

Dutch Shoe Academy

De Dutch Shoe Academy (DSA) is hét MBO  voor schoentechniek. Bij onze opleidingen draait alles om schoenen. Van sneaker tot pump en van chelsea boot tot laars. Hier leer je kapotte schoenen repareren, zodat deze er weer als nieuw uitzien. Of schoenen ontwerpen en maken. Bijvoorbeeld voor een (groot) schoenmerk zoals Nike of een catwalk. Je verdiept je in verschillende doelgroepen, markten en schoenmerken.

 

Wij bieden opleidingen aan voor Shoe Developer en Schoenhersteller (Ondernemer).

 

 

 

Dutch HealthTec Academy

Dutch HealthTec Academy (DHTA) is dé school voor gezondheidstechniek. Met één van onze (unieke) mbo-opleidingen word jij specialist in het aanmeten en maken van medische hulpmiddelen. Dit doe je met de allernieuwste technologische toepassingen en designs. Denk bijvoorbeeld aan een hoortoestel, bril, kroon of beenprothese. Hiermee verbeter jij kwaliteit van leven!

 

Wij bieden opleidingen aan voor Tandtechnicus, Orthopedisch (schoen)technicus, Audicien, Opticien en Technisch Oogheelkundig Assistent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het Ambacht in Beeld Festival geeft orthopedisch schoenbedrijf Perspectis en studenten orthopedisch schoentechnicus een demonstratie.

 

In het gips! 

Heb jij nog nooit gips gehad? Kom dan langs de stand van de Dutch Shoe Academy & Dutch HealthTec Academy!
Sommige mensen passen geen normale schoenen. Zij hebben bijvoorbeeld klachten als gevolg van diabetes, reuma, spierstoornissen of aangeboren voetafwijkingen. Zij kunnen voor speciale schoenen of steunzolen terecht bij een orthopedisch schoentechnicus. Als een speciale schoen nodig is, dan gaat de orthopedisch schoentechnicus in gesprek met de klant over wat voor type schoen hij wenst. Welke kleur? Welke materialen? Stoer of sportief? De orthopedische schoentechnicus maakt op basis van deze informatie ontwerpen én zal de voeten van de klant ingipsen. Het onderdeel ‘’gipsen’’ kun je ook bij ons uitproberen. Van dit soort gipsmodellen maakt een orthopedisch schoentechnicus een ‘’leest’’ van hout of kunststof. Deze leest heeft precies de vorm van de voeten van de klant waar omheen zijn schoenen worden gemaakt. Zo wordt de schoen héél precies op maat gemaakt!

 

Laat jouw voeten lezen  

Kom langs de stand van de Dutch Shoe Academy & Dutch HealthTec Academy en laat jouw voeten ‘’’lezen’’ door één van onze orthopedisch schoentechnici. Om te zien of er een afwijkende stand is in de voet of dat er bijvoorbeeld drukplekken zijn onder de voet maakt een orthopedische schoentechnicus een afdruk van de voeten. Hieruit kan hij van alles aflezen. Wordt de druk onder jouw voet goed verdeeld? Waar komen jouw voetklachten vandaan? Of heb jij altijd dezelfde slijtplekken onder je schoen? Wie weet kunnen wij zien waar dit vandaan komt!

 

Deel dit item met je vrienden via