Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 19 & 20 september 2024
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

| Chocoladeproeverij

Chocolatemakers - Zaterdag 24 september & Zondag 25 september
LOCATIE:
NDSM Loods
LENGTE:
45 minuten
PRIJS:
€ 15
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 24 september
10:30
12:30
14:30
Zondag 25 september
10:30
12:30
14:30
16:00

In 45 minuten word je door Marjan Luttik meegenomen in de duurzame en smaakvolle wereld van de ambachtelijke chocola van Chocolatemakers. Je leert over de belangrijke rol van de cacaoboeren, de verschillende cacao-origines, over onze waarden en waar de smaak in chocola vandaan komt. Je wordt meegenomen op een smaakreis en leert hoe je met al je zintuigen de bijzondere smaken in single origin chocola kan proeven. Nadat je een professionele proever bent geworden, krijg je je lievelingsreep mee naar huis.

 

Minimum leeftijd: 12 jaar (8-11 jaar kan onder begeleiding).

 

Marjan Luttik: “Al onze repen zijn gemaakt van single-origin cacao. Ontdek de heerlijke smaken van de verschillende origines en proef ook onze specials! Net als bij wijn wordt de smaak van chocolade zowel door de natuur als door de mens beïnvloed. Bij elke stap spelen het vakmanschap van de cacaoboeren en de passie van de chocolatemakers in onze fabriek een cruciale rol voor de smaak.

 

Je proeft de passie. Alle repen worden op de meest duurzame manier op zonne-energie in onze fabriek in Amsterdam geproduceerd en een deel van de cacaobonen wordt zelfs per zeilschip naar Amsterdam vervoerd. Duurzamer kan niet, en lekkerder ook niet.”

 

Deel dit item met je vrienden via