Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

film | Still Life – Ron Mueck at Work & nagesprek Sofía Hernández Chong Cuy

Gautier DeBlonde - Maandag 7 december
LOCATIE:
Theater Zuidplein, Rotterdam
LENGTE:
1,5 uur
PRIJS:
€ 12,50
AANVANGSTIJD(EN):
 
Maandag 7 december
21:00
KOOP HIER JE TICKETS

Still Life – Ron Mueck at Work 

48′

een film van Gautier Deblonde

 

De film Still Life: Ron Mueck at Work, gaat over de succesvolle kunstenaar Mueck, bekend van zijn hyperrealistische sculpturen, van klein tot immens groot (foto).

 

Een kleine studio in Londen. Een impressie van grote wanorde vermengt zich met de intieme overtuiging dat je op een buitengewone plek bent. Ron Mueck, een geheimzinnig en gereserveerd kunstenaar, ontvangt zelden bezoekers en een ontmoeting met hem maakt indruk. 

Gedurende een periode van twee jaar filmde Gautier Deblonde de kunstenaar terwijl hij drie werken maakte die bestemd waren voor zijn solotentoonstelling in de Cartier Foundation for Contemporary Art. Ron Mueck aan het werk zien intrigeert, maakt indruk, verrast. Zijn sculpturen beelden mannen en vrouwen af ​​wier uitdrukkingen ons bekend voorkomen. Uitingen van het dagelijks leven: een verontrustend realisme ten dienste van een diep ontroerende kunst.

 

Inclusief nagesprek (in het Engels) met Sofía Hernández Chong Cuy, directeur fka Witte de With / Kunstinstituut Melly. Het gesprek zal gaan over de relatie tussen kunst en ambacht, het belang van ambachtelijke vakkennis voor kunstenaars en de nieuwe door Kunstinstituut Melly geïnitieerde “Maker achter de Maker” Award.

 

 

Deel dit item met je vrienden via