Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

workshop | Tye/dye – Shibori

Hawar Textielinstituut - Zaterdag 14 november & Zondag 15 november
LOCATIE:
LENGTE:
60 minuten (+ 30-60 min droogtijd na verfbad, optioneel)
PRIJS:
€ 75
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 14 november
11:00
12:00
14:00
15:00
16:00
Zondag 15 november
11:00
12:00
14:00
15:00
16:00

We verven een zijden sjaal/doek van maximaal 220 x 110  en maken door middel van tye/dye – shibori een unieke tekening in de stof.

 

Tye / dye – shibori is een techniek waarbij een contrasterend patroon of tekening ontstaat doordat het afbinden van de stof ervoor zorgt dat verf niet de volledige stof kan kleuren. Deze eeuwenoude techniek die veel werd en wordt toegepast in Afrika en Azië kent vele manieren waarop de stof kan worden afgebonden. Je kunt alleen gebruik maken van draad maar ook van andere hulpmiddelen.

 

Bij Hawar zijn we geïnspireerd door de oude technieken en hebben we nieuwe manieren / afbind- en verfmethodes bedacht met hedendaagse materialen en hulpmiddelen. Met zowel de oude als nieuwe methodes ga je zelf een uniek patroon maken op een grote sjaal/doek van zijde.

 

Harm Harms staat bekend om zijn innovaties op het gebied van textielbewerking. Hij ontwikkelde de Funpump voor het verven op textiel en een nieuw type viltmachine. In 1980 richtte hij samen met Meinie Wardenier Hawar op. Wat begon als een zijdeschilderatelier is uitgegroeid tot een textielinstituut waar docenten uit binnen- en buitenland lesgeven in textieltechnieken. In combinatie met een zeer uitgebreide winkel en een inspirerende galerie is het een unieke plek voor de textielliefhebber.

 

Deel dit item met je vrienden via