Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Save the date!
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 19 & 20 september 2024
Ambacht in Beeld Festival 21 & 22 september 2024
NDSM Loods, Amsterdam-Noord

workshop | Smeed een zeepaardje

Smederij Cornelis Pronk - Zaterdag 14 november & Zondag 15 november
 
LOCATIE:
Plein Tollensstraat
LENGTE:
1,5 uur
PRIJS:
€ 40
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 14 november
11:00
13:30
16:00
Zondag 15 november
11:00
13:30
16:00

Uit een hard stuk metaal wordt door hitte en kracht een zeepaardje geboren.

 

Na de uitleg van de smid gaat uzelf aan het smeden. Een aangereikte strip wordt in het vuur verwarmd en met hamer op het aambeeld uitgesmeed tot een eigen zeepaardje. Dit gebeurt aan de hand van een uitgebreide uitleg en begeleiding van de smid en voorbeeldtekeningen.

 

Minimum leeftijd: 16 jaar. Deelname voor eigen risico, geen licht-ontvlambare kleding dragen.

 

Ooit begonnen als zelfstandige in de metaalbranche deed Cees Pronk in 1999/2000 al onderzoek naar opleidingen op het gebied van smeden in Nederland. Een goede beroepsopleiding bleek echter niet meer te bestaan en dat was de reden voor hem om zelf een opleiding smeden te ontwikkelen. De door hem geschreven eindtermen, goedgekeurd door het ministerie van OCW, zijn het uitgangspunt geweest voor het samenstellen en schrijven van lesmateriaal voor de Opleiding Smeden in Andelst en de oprichting van Mondra Opleidingen. Naast de Opleiding Smeden worden er ook diverse workshops en masterclasses gegeven voor jong en oud, kunstenaars en basisschoolleerlingen. Dit alles vindt plaats in de Smederij Cornelis Pronk, de plek om kennis op te doen over smeedtechnieken.

 

Deel dit item met je vrienden via