Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - binnenkort online programmering

workshop | Maak een houten kruk

Hout- en Meubileringscollege ism Vliegende Meubelmakers - Zaterdag 14 november & Zondag 15 november
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
1 uur
PRIJS:
€ 25
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 14 november
11:00
12:00
13:00
14:30
15:30
17:00
Zondag 15 november
11:00
12:00
13:00
14:30
15:30
17:00

Zelf twee linkerhanden, maar toch altijd eens een meubel willen maken? Of heel handig met hout en meedingen naar de trofee ‘het mooiste krukje van het festival’?

 

Maak onder begeleiding van een aantal Vliegende Meubelmakers een eigen massief houten krukje in zeven eenvoudige stappen. Je zult versteld staan van wat je na een uur gerealiseerd hebt. Bij aanvang ontvangen de deelnemers een boekje waarin de handelingen stap voor stap staan beschreven. Alle benodigdheden qua hout en gereedschap zijn aanwezig. De opbrengst van de workshop gaat naar Stichting De Vliegende meubelmakers.

 

Minimale leeftijd: 12 jaar

 

Stichting De Vliegende Meubelmakers is voortgekomen uit een initiatief van Wilma Dierx en Gerco Buis om met 4e-jaars leerlingen van het HMC (Hout- en Meubileringscollege) hulp te bieden aan getroffenen van de tsunami in Sri Lanka in 2004. Na de eerste activiteiten bleek er nog wat budget over te zijn. Nieuwe leerlingen wilden delen in het avontuur, en zo werd in 2007 de onafhankelijke stichting een feit. Inmiddels is een grote groep vrijwilligers actief. Praktische en bevlogen mensen; opgewekt, inventief, flexibel en doeners! Afkomstig van het HMC en andere opleidingen, maar ook ervaren klussers zijn van harte welkom om deel te nemen.

 

Over het HMC:

Het HMC (Hout- en Meubileringscollege) is sinds 1929 een zelfstandige MBO-vakschool die zich uitsluitend richt op creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap. Met onder andere opleidingen voor meubelmaker, interieur-adviseur, creatief vakman, verkoper wonen, timmerman, woning- of meubelstoffeerder en pianotechnicus.

 

HMC_logo_cZwart.jpg

 

Deel dit item met je vrienden via