Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Opleidingsdagen 21 & 22 september
Ambacht in Beeld Festival 23 & 24 september - NDSM Loods, Amsterdam-Noord

workshop | Kinderworkshop: smeed een sleutelhanger

Smederij Cornelis Pronk - Zaterdag 14 november & Zondag 15 november
LOCATIE:
Plein Tollensstraat
LENGTE:
20 minuten (binnen een uur, 6 kinderen per uur)
PRIJS:
€ 7,50
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 14 november
11:00
13:00
15:00
17:00
Zondag 15 november
11:00
13:00
15:00
17:00

Samen met de smid wordt een staaf ijzer in een vuur verwarmd en dit gloeiend warme ijzer wordt gesmeed tot een sleutelhanger. Dit gebeurt door met een hamer het warme materiaal op een aambeeld te bewerken. Je gaat naar huis met een unieke sleutelhanger.

 

Minimum leeftijd 11 jaar. Ouders/verzorgers zijn te allen tijde verantwoordelijk. Deelname voor eigen risico, geen licht-ontvlambare kleding dragen.

 

Ooit begonnen als zelfstandige in de metaalbranche deed Cees Pronk in 1999/2000 al onderzoek naar opleidingen op het gebied van smeden in Nederland. Een goede beroepsopleiding bleek echter niet meer te bestaan en dat was de reden voor hem om zelf een opleiding smeden te ontwikkelen. De door hem geschreven eindtermen, goedgekeurd door het ministerie van OCW, zijn het uitgangspunt geweest voor het samenstellen en schrijven van lesmateriaal voor de Opleiding Smeden in Andelst en de oprichting van Mondra Opleidingen. Naast de Opleiding Smeden worden er ook diverse workshops en masterclasses gegeven voor jong en oud, kunstenaars en basisschoolleerlingen. Dit alles vindt plaats in de Smederij Cornelis Pronk, de plek om kennis op te doen over smeedtechnieken.

 

Deel dit item met je vrienden via