Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Eerstvolgende evenement: Ambacht in Beeld Film Festival, 8 t/m 12 maart 2020 in LAB111, Amsterdam

film | Talk Hisko Hulsing (Undone)

Donderdag 12 maart, 18.30 uur - Donderdag 12 maart
LOCATIE:
LAB111
LENGTE:
1,5 uur
PRIJS:
€ 7,50
AANVANGSTIJD(EN):
 
Donderdag 12 maart
18:30
KOOP HIER JE TICKETS

Undone (Amazon Prime) is een indrukwekkende animatieserie voor volwassenen waarin een jonge vrouw de dood van haar vader ongedaan probeert te maken. De Nederlandse animator en schilder Hisko Hulsing deed de regie en was production designer.

 

Tijdens Ambacht in Beeld vertelt Hisko in woord & beeld over dit enorme project, waar 150 mensen aan hebben gewerkt, waaronder vele animatoren, tekenaars en producenten van productiehuis Submarine (gehuisvest in LAB111).

 

Undone is de eerste televisieserie die volledig met rotoscoopanimatietechniek is gemaakt. Bij deze techniek worden als eerste de scènes met de acteurs opgenomen. Daarna wordt de aflevering gemonteerd en trekken animatoren de liveactionopnames frame voor frame over met een digitaal potlood. Vervolgens worden de achtergronden getekend, het beeld ingekleurd en de schaduwen beschilderd. Ook trainde Hulsing negen schilders om de achtergronden van de serie in olieverfschilderijen te maken.

 

De serie is uitgeroepen tot best gerecenseerde serie van 2019 door Rotten Tomatoes en heeft uitsluitende positieve reviews gehad in o.a. Hollywood Reporter, New York Times, Variety, Vanity Fair, Rolling Stone, en meer.

 

Interview Volkskrant 25 september 2019

 

Deel dit item met je vrienden via