Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

workshop | Vlechten: Oud Nieuws Tasje

Esmé Hofman - Zondag 29 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
2,5 uur
PRIJS:
€ 25
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zondag 29 september
11:00
15:00
KOOP HIER JE TICKETS

Esmé Hofman is allround vlechtwerkvormgever met een specialisatie in fijnscheenwerk. Naast haar eigen ontwerpen vertaalt ze ook ideeën en wensen van collega-ontwerpers en designers in verschillende vlechttechnieken. Ook adviseert ze musea, verzamelaars, designers en particulieren bij restauratie, reparatie en constructie van bijzonder vlechtwerk.

 

De grens tussen traditioneel vlechten en andere textiele werkvormen vervaagt. Wat blijft, is de eenvoud: om te vlechten heb je slechts je eigen handen en enkele hulpmiddelen nodig.
De traditionele vlechter vlocht met materiaal uit zijn of haar directe omgeving. De moderne vlechter heeft door o.a. het internet toegang tot alle denkbare materialen ooit gebruikt. Er is een nieuwe stroming vlechters die er voor kiezen om te werken met materialen uit de directe omgeving. Zij werken met recyclebare materialen die voortkomen uit onze overvloedige consumptie materialen.

Vanuit die gedachte is het Oud-Nieuws tasje ontstaan. Dit tasje wordt gevlochten van oude kranten.

 

Minimum leeftijd 12 jaar

Deel dit item met je vrienden via