Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Filmfestival Rotterdam 7 t/m 9 december 2020

film | Openingsavond met films & speeches

Ambacht in Beeld Festival -
LOCATIE:
Filmhallen Zaal 2
LENGTE:
2 uur
PRIJS:
€ 15
AANVANGSTIJD(EN):
 
KOOP HIER JE TICKETS

Vrijdagavond 27 september, 19.00 – 21.00 uur

 

Elke editie van het Ambacht in Beeld Festival in De Hallen wordt geopend met een speciaal avondprogramma in De Filmhallen.

 

Na een woord van welkom door festivaldirecteur Wendy van Wilgenburg, vertonen we de korte film The Future is Handmade en geeft de maker archeoloog Maikel Kuijpers een inhoudelijke toelichting op zijn film en onderzoek.

 

De keynote speech wordt verzorgd door Deborah Mills, houtsnijdster uit New York. Zij gaf tijdens ons Craft in Focus festival in New York workshops, is een enthousiast voorvechtster van het behoud van ambachtelijk vakmanschap en is zelf een gerenommeerd vakvrouw, die met liefde haar kennis door wil geven.

Het verheugt ons deze avond de Europese première te hebben van de documentaire A Time for Making. In deze verstilde film reizen we naar het eiland Gabriola in Brits-Columbia waar diverse ambachtslieden met toewijding hun ambacht uitoefenen.

Na afloop nodigen we u van harte uit bij café Belcampo om op een succesvol festival te proosten. Hier kunt u ook zelf alvast uw handen uit de mouwen steken en een poster leren drukken met de drukpers van de Grafische Werkplaats Amsterdam.

 

Alle aanwezigen ontvangen de Ambacht in Beeld Goodiebag.

 

Tickets zijn beperkt.

Deel dit item met je vrienden via