Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - binnenkort online programmering

masterclasses | Leer je eigen messen slijpen

Sander Miesse & Brecht Loterman - Zaterdag 28 september & Zondag 29 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
3 uur
PRIJS:
€ 125
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 28 september
11:00
15:00
Zondag 29 september
11:00
15:00
KOOP HIER JE TICKETS

We laten jou zien hoe je zelf jouw messen kan slijpen. Ontdek de technieken, handige tips en alles wat je moet weten om thuis zelf aan de slag te kunnen!

 

Ben je geïnteresseerd in de culinaire wereld en de geheimen van het slijpen? Schrijf je dan in voor deze masterclass.

 

We leren jou hoe je jouw messen vlijmscherp kunt krijgen op een duurzame manier. We voorzien jullie allen van een set professionele slijpstenen tijdens de masterclass. Deze kan je achteraf vrijblijvend aankopen. De praktische begeleiding van Sander en Brecht helpt je om de bewegingen vlot in de vingers te krijgen.

 

Je zal kennismaken met de invloed van staal om de gewenste scherpte van je mes te bereiken. Elke deelnemer brengt minstens één mes mee om te slijpen. Hiermee hebben we meteen een breed spectrum aan verschillende staalsoorten die we kunnen vergelijken. Er zullen ook een aantal Mknives ter beschikking gesteld worden die gemaakt zijn uit bijzonder hard, maar toch makkelijk te slijpen staal. Al deze zaken kan je komen uittesten. Tegen het einde van deze masterclass zal je geen excuus meer hebben om een bot mes in je keuken te gebruiken!

 

Sander en Brecht werken samen als ambachtelijke messenmaker en slijper. Met Mknives heeft Sander het Belgische messenmaken terug op de kaart gezet en werkt hij aan hippe custom projects en een eigen collectie. Brecht kan je terugvinden onder de naam Chef & Knife met een eigen slijpservice. Daarnaast is hij ook gespecialiseerd in Japanse keukenmessen.

 

Tip voor de deelnemers: zorg er voor dat jouw mes zeker goed verpakt is zodat je er veilig mee naar huis kan. (bv. inrollen in een stevige keukenhanddoek)

 

Minimum leeftijd 14 jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit item met je vrienden via