Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

workshop | HotPot Glas fusing

Nationaal Glasmuseum, Leerdam - Zaterdag 28 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
15 minuten
PRIJS:
€ 10
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 28 september
11:00
11:30
12:00
13:30
14:30
15:00
UITVERKOCHT

Maak een glazen hanger aan een koordje.

 

Je maakt je eigen ontwerp voor een glazen hanger, op basis van voorbeelden en je eigen fantasie. Nadat je klaar bent met het ontwerp en voorbereiden, zal dit hangertje definitief gefused (samengesmolten) worden. Na een uur kun je je hanger komen ophalen.

 

Minimum leeftijd 8 jaar

 

Het Nationaal Glasmuseum is dé glazen schatkamer van Nederland. Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te zien over glas in de breedste zin van het woord. Bovendien is de collectie permanent te zien in de vier loopbruggen tussen de twee museumvilla’s. Deze collectie is de grootste ter wereld op het gebied van Leerdam glas, aangevuld met buitenlandse hoogtepunten. Van herkenbare klassiekers zoals het Gildeglas van A.D. Copier of Leerdam Unica van Lanooy, tot moderne ontwerpen en hedendaagse kunstwerken.

 

Naast het museum kun je ook de Glasblazerij bezoeken. Voor jong en oud blijft glasblazen een van de meest spectaculaire ambachten. Vuur, behendigheid, pure spierkracht en jarenlange ervaring zijn nodig om de hete, stroperige substantie vorm te geven. Je kan goed zien hoe glasblazers van heet vloeibaar glas de meest uiteenlopende kunst-, decoratie- en designobjecten maken. Ieder moment van de dag kun je plaatsnemen op de tribune om alle verrichtingen van de glasblazers te volgen. En als onze ervaren voorlichter aanwezig is, licht deze dit prachtige ambacht nog mondeling verder toe!

 

Deel dit item met je vrienden via