Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Filmfestival Rotterdam 7 t/m 9 december 2020

workshop | Graveer je eigen koperen hanger of plaat

Jacqueline Jimmink - Zaterdag 28 september & Zondag 29 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
1,5 uur
PRIJS:
€ 25
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 28 september
11:00
13:30
16:00
Zondag 29 september
11:00
13:30
16:00
KOOP HIER JE TICKETS

Tijdens deze workshop maak je kennis met het traditioneel handgraveren op koper.

 

Graveren is eigenlijk tekenen op metaal. Zowel een eenvoudig of ingewikkeld ontwerp kan zeer effectief zijn. Het graveren gaat om het maken van een snede in het oppervlak van het metaal die het licht reflecteert.

 

In de workshop wordt met behulp van een burijn (graveersteker) naar eigen ontwerp, eigenhandig versieringen of letters gegraveerd op een zelfgekozen voorgevormd koperen plaatje. Er wordt uitgelegd hoe de burijnen te gebruiken om lijnen en arceringen handmatig te graveren. Ook de trembleertechniek komt aan bod: een techniek om contrast in de tekening aan te brengen.

 

Elke deelnemer gaat naar huis met een zelfgegraveerd werkstuk in de vorm van naamplaat, een sleutelhanger en/of sieraad. Een beleving voor een ieder die kennis wil maken met een authentiek ambacht en versieringstechniek op metaal.

 

Jacqueline Jimmink, handgraveur en emailleur met haar eigen atelier op Texel, volgde haar opleiding tot handgraveur op de Vakschool van Schoonhoven. In de jaren ‘90 experimenteerde Jacqueline met de meest geraffineerde italiaanse ‘bulino’ technieken in samenwerking met enkele gerenommeerde graveerateliers.

 

Vele jaren verbleef ze in Italië om daar te werken als vakspecialist. Ook deelde zij haar praktijkkennis van het fascinerende graveervak aan liefhebbers d.m.v. demonstraties en cursussen tijdens beurzen, exposities en evenementen, zowel in Duitsland, Griekenland, Nederland als in Italië.

 

In het veelzijdige en allround Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink worden op ambachtelijke wijze handgravures vervaardigd in metalen voorwerpen zoals juwelen, gespen, geweren, messen, zilverwerk en uurwerken.

 

Jacqueline Jimmink is lid van het Nederlands Gilde van Goudsmeden als Meestergraveur Meester Nederlands Gilde Goudsmeden (Meestergraveur MNGG).

 

Minimum leeftijd: 9 jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit item met je vrienden via