Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Filmfestival Rotterdam 7 t/m 9 december 2020

demonstratie | Glasblazen

Zuheir Alkazzaz ism Nationaal Glasmuseum Leerdam - Zaterdag 28 september & Zondag 29 september
LOCATIE:
Plein Tollensstraat
LENGTE:
PRIJS:
DOORLOPEND

Glasblazen op Syrische wijze: Zuheir Alkazzaz 

 

Kom kijken naar de glasblaasdemonstraties van de Syriër Zuheir Alkazzaz! Zijn technieken zijn net anders dan die van de Nederlandse blaastraditie.

 

Als telg uit een echte glasblaasfamilie (vijfde generatie) heeft Zuheir Alkazzaz door zijn vlucht uit Syrië zijn eigen glasblazerij achter moeten laten. In Nederland aangekomen wilde hij zijn vak graag weer oppakken.  De Leerdamse kunstenaar Bernard Heesen heeft met het Nationaal Glasmuseum en dankzij sponsoring van de Rabobank AV een mobiele glasoven kunnen bouwen. Daardoor kan Zuheir Alkazzaz zijn ambacht weer uitvoeren en op allerlei evenementen zijn glasblaaskunsten laten zien. 

 

In samenwerking met het Nationaal Glasmuseum Leerdam geeft Zuheir Alkazzaz demonstraties tijdens het Ambacht in Beeld Festival. Zijn flesjes en vaasjes zijn te koop in het museum en via zijn eigen studio in Gouda. 

 

Meer zien  glasblaasdemonstraties zien door andere glasblazers? Zes dagen per week is de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam open voor publiek.

 

Deel dit item met je vrienden via