Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

workshop | Glas in Lood

De Openbare WerkPlaats - Zaterdag 28 september & Zondag 29 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
2 uur
PRIJS:
€ 55,-
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 28 september
11:00
13:30
16:00
Zondag 29 september
11:00
13:30
16:00
UITVERKOCHT

Tijdens het Ambacht in Beeld Festival kun je bij de Openbare WerkPlaats proeven aan het ambacht Glas in lood. Dit eeuwenoude ambacht wordt voor nog steeds grotendeels beoefend op dezelfde manier als vroeger.

 

Sodis Vita geeft al meer dan 10 jaar les aan mensen die dit ambacht in de vingers willen krijgen. Tijdens deze workshop leert zij je de beginselen van glas in lood ramen maken. Je maakt een klein Glas in lood raampje, waarbij je gaat loodzetten en solderen. Sodis laat zien hoe je ervoor zorgt dat het een recht en haaks raampje wordt en waar je verder op moet letten voor een mooi resultaat. Na afloop mag je het door jou gemaakte raampje mee naar huis nemen.

 

Minimale leeftijd 12 jaar, kinderen onder begeleiding van een ouder.

 

De Openbare WerkPlaats (OWP) bestaat uit een compleet ingerichte hout- en metaalwerkplaats, een smederij voor de cursussen en hobby gebruik, een sleutelplek voor motorfietsen en cursuslokalen. Je kunt per dagdeel een werkplek huren inclusief het gebruik van de machines. De OWP is een ideale plek voor iedereen die bezig is met zijn of haar eigen ontwikkeling (professioneel, vaktechnisch, creatief, zelfontplooiing, etc.) of anderszins een manier zoekt om zich te uiten met zijn of haar handen.

 

De OWP is de plek waar je op ambachtelijke en professionele wijze zelfstandige kan werken of dat kan leren, zonder de investering in eigen grote machines.

 

Daarnaast biedt de OWP meer dan 50 verschillende ambachtelijke cursussen voor hobbyisten die een leuke ervaring willen of voor zichzelf aan de slag willen en vaklieden die een kleine zijstap willen maken of zich verder willen verdiepen. Hiermee zorgt de OWP voor een afwisselend, creatief en aanvullend aanbod voor de vrijetijdsmarkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit item met je vrienden via