Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Filmfestival Rotterdam 7 t/m 9 december 2020

workshop | Flameworking

Nationaal Glasmuseum, Leerdam - Zondag 29 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
30 minuten
PRIJS:
€ 10
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zondag 29 september
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
UITVERKOCHT

Maak zelf een klein olielampje, vaasje of bloempotje door met echt glas, onder begeleiding, te werken ‘voor de vlam’. Het voorwerp dat je maakt kun je direct na afloop meenemen.

 

Minimum leeftijd 8 jaar

 

Workshop 30 minuten voor 3 deelnemers, dus 10 minuten per persoon.

 

Het Nationaal Glasmuseum is dé glazen schatkamer van Nederland. Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te zien over glas in de breedste zin van het woord. Bovendien is de collectie permanent te zien in de vier loopbruggen tussen de twee museumvilla’s. Deze collectie is de grootste ter wereld op het gebied van Leerdam glas, aangevuld met buitenlandse hoogtepunten. Van herkenbare klassiekers zoals het Gildeglas van A.D. Copier of Leerdam Unica van Lanooy, tot moderne ontwerpen en hedendaagse kunstwerken.

 

Naast het museum kun je ook de Glasblazerij bezoeken. Voor jong en oud blijft glasblazen een van de meest spectaculaire ambachten. Vuur, behendigheid, pure spierkracht en jarenlange ervaring zijn nodig om de hete, stroperige substantie vorm te geven. Je kan goed zien hoe glasblazers van heet vloeibaar glas de meest uiteenlopende kunst-, decoratie- en designobjecten maken. Ieder moment van de dag kun je plaatsnemen op de tribune om alle verrichtingen van de glasblazers te volgen. En als onze ervaren voorlichter aanwezig is, licht deze dit prachtige ambacht nog mondeling verder toe!

 

 

Deel dit item met je vrienden via