Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

expositie | Doorlopende workshop en expositie weefwerken

Celine Michel - Zaterdag 28 september & Zondag 29 september
LOCATIE:
Galerie Beeldend Gesproken
LENGTE:
PRIJS:
gratis
DOORLOPEND

 

EXPOSITIE EN KINDERWORKSHOP CELINE MICHEL IN GALERIE BEELDEND GESPROKEN

 

Mijn naam is Celine Michel. Mijn werken zijn schilderijen met olieverf gemaakt, maar voornamelijk weefwerken bestaande uit portretten van Afrikaanse mensen. Dit is mijn gevoel voor Afrika, waar ik als kind heb gewoond en later ook een reis maakte naar Burkina Faso. De klederdracht, maar vooral ook de vrolijke levensuiting en de cultuur van dit continent is mijn inspiratie. De weefwerken zijn ontstaan door eerst van een foto een olieverfschilderij te maken en dan te gaan weven. Ik geef workshops aan volwassenen en met kinderen weef ik in het klein.

 

Graag daag ik tijdens Ambacht in Beeld kinderen uit om met mij mee te doen!

 

De workshop weven gaat zo: Je hebt een weefraampje nodig waar je je scheringdraad opspant. Met een houtje, waar je draad opwikkelt, ga je tussen de scheringdraad met je stokje heen en weer. Laag voor laag leg je je inslagdraad vast. Zo ga je door totdat er een lapje ontstaat, dat je er afhaalt! En dan mag je zelf weten of je er een pannenlapje of bestekhouder of een dekentje voor je pop van maakt.

 

 

 

 

 

Deel dit item met je vrienden via