Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Filmfestival Rotterdam 7 t/m 9 december 2020

expositie | Kleinste Galerietje

Nienke Sybrandy -
LOCATIE:
Galerie Beeldend Gesproken
LENGTE:
PRIJS:
DOORLOPEND

Nienke Sybrandy

Ambacht in Beeld 2018

Kleinste Galerietje, Hannie Dankbaarpassage 23 in de Amsterdamse Hallen

Het werk van Nienke Sybrandy ontstaat vanuit observaties van het dagelijkse leven: kleine gebeurtenissen of een straatbeeld. Alledaagse voorwerpen houdt ze tegen het licht en herinterpreteert ze.

Een uit elkaar spattende zeepbel tijdens de afwas werd het startpunt van diverse referenties en verhalen en een ware zeepbellen collectie. Door de bellen te vergroten, bijvoorbeeld op textiel, vormen ze een universum op zich. Maar ook door uit elkaar spattende bellen zelf het patroon te laten bepalen of een volledige presentatie van talloze gekleurde, plastic belleblaastools te presenteren, verandert de context en het verhaal.

Net als bij haar andere terugkerende thema “bloemen”, speelt ze bij de zeepbellen met de vaste vanitas betekenis en hun lange kunsthistorische traditie. Door haar eigen interpretatie en presentatie worden ze drager van nieuwe symbolen, ze speelt met de vaste waarde en voegt er nieuwe elementen aan toe door ze in een hedendaagse context te plaatsen. Een voorbeeld hiervan is haar collectie bloemen op sterk water.

Dit jaar tijdens het Ambacht in Beeld Festival, een speciale presentatie van recent werk van Studio Sybrandy in het Kleinste Galerietje.
Met als uitgangspunt een digitale print van water op zijde. De reflectie van water als een ‘Selfie’ van een moment. Juist water wat nooit stil staat en een oneindige bron van beweging en leven is, willen vasthouden, laten stollen in het moment. Een stroom van associaties achter het luikje van het kleinste galerietje. Buiten en binnen ontmoeten elkaar in de voormalige stenen luchtschacht, op de sports/treden die ooit bedoeld waren om omhoog te klimmen zitten nu zwarte kraaien.

 

Nienke Sybrandy (1979) studeerde textielvormgeving aan de Rietveld academie en een master Vrije Vormgeving aan het Sandberg Instituut. Ze initieert zowel eigen projecten als werk in opdracht.
Daarnaast geeft ze les aan de Koninklijke Academie in Den Haag.

 

studiosybrandy.nl

Deel dit item met je vrienden via