Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Filmfestival Rotterdam 7 t/m 9 december 2020

workshop | Keramiek ouder & kind workshop

Pablo Ponce - Zaterdag 29 september & Zondag 30 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
1,5 uur
PRIJS:
€ 25
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 29 september
11:00
13:30
16:00
Zondag 30 september
11:00
13:30
16:00
KOOP HIER JE TICKETS

Pablo Ponce is beeldend kunstenaar en docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Hij is in La Plata, Argentinië geboren en is afgestudeerd aan de Kunst Academie van La Plata (UNLP) en de keramiek afdeling van de Rietveld Academie te Amsterdam.

 

Hij heeft veel ervaring als docent beeldende kunsten met kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar. In zijn lessen beeldende kunst probeert hij de kinderen te stimuleren in hun creatieve ontwikkeling. Elk individu is creatief, maar kinderen tussen de 5 en 11 jaar hebben een groot origineel creatief vermogen.

 

Tijdens deze workshop gaan kinderen mét hun vader, moeder, opa of oma aan de slag met klei. Ze mogen een beeld creëren, onder leiding van Pablo, en dit uiteraard mee naar huis nemen.

 

Pablo: “Ik definieer mezelf als een Homo-universalis, zoals de kunstenaars uit de Renaissance, ik werk met verschillende kunstdisciplines om de grenzen te verleggen. Mijn werk is de fusie tussen de wereld van theater en de beeldende kunst. Ik maak installaties van keramiek met videoprojecties. In de afgelopen zes jaar ging mijn werk over sociaal-politieke kwesties en de relatie tussen tijd en ruimte. Het intrigeert me dat gebeurtenissen of vaak religieuze conflicten tussen landen die meestal teruggaan in de geschiedenis. Ik zag bijvoorbeeld een overeenkomst tussen het beeld in het schilderij “The third May 1808″ van de Spaanse schilder Francisco Goya en de huidige gebeurtenissen in Syrië.

Mijn werk toont de relatie tussen mijn uitgebreide ervaring als professionele scenograaf en onafhankelijke beeldend kunstenaar. Theatrale technieken zoals licht en het combineren van geluid met klei, ik creëer multidimensionale werelden.”

 

Minimumleeftijd 5 jaar

 

De prijs is voor een volwassene met 1 of 2 kinderen.

Deel dit item met je vrienden via