Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - binnenkort online programmering

film | Openingsfilm The Nose – Op zoek naar Blamage

Paul Rigter & 'The Nose' - Zondag 18 maart
 
LOCATIE:
LAB111
LENGTE:
2 uur
PRIJS:
€ 10
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zondag 18 maart
15:00
KOOP HIER JE TICKETS

Op zondagmiddag 18 maart openen we het Ambacht in Beeld Film Festival.

 

De middag wordt ingeleid door festivaldirecteur Wendy van Wilgenburg. De openingsfilm van het Ambacht in Beeld Film Festival 2018 is The Nose – Op zoek naar Blamage. Na afloop van de film is er een Q&A met regisseur Paul Rigter, en een speciale performance door de hoofdpersoon uit de documentaire: Alessandro Gualtieri, aka The Nose. De middag wordt afgesloten met een borrel. Alle aanwezigen ontvangen de Ambacht in Beeld goodiebag.

 

Nederlands/Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld

 

The Nose – Op zoek naar Blamage

Alessandro Gualtieri is een eigenzinnige parfumontwerper die zichzelf ‘The Nose’ noemt. Hij is een Italiaan die al geruime tijd in Amsterdam woont. Zijn werkwijze staat haaks op de werkwijze van de parfumindustrie die zich volgens hem kenmerkt door louter winstbejag en achterhaalde conventies. Na jarenlang voor grote bedrijven parfums te hebben ontworpen, lanceerde hij in 2007 met succes zijn eigen parfummerk Nasomatto. Inmiddels bestaat Nasomatto uit negen parfums die wereldwijd in exclusieve winkels verkocht worden met intrigerende namen als Black Afgano, Pardon en Narcotic Venus. Voor zijn tiende en laatste parfum voor Nasomatto denkt hij aan Blamage. Hij wil dit parfum baseren op toeval en fouten, omdat volgens hem de meest beroemde parfums tot stand zijn gekomen doordat er tijdens het maakproces fouten werden gemaakt. De zoektocht naar Blamage brengt Alessandro naar de andere kant van de wereld, maar hoe verder hij reist, hoe meer hij geconfronteerd wordt met zijn eigen rusteloosheid en perfectionisme.

 

Regisseur Paul Rigter:

Iedereen heeft een mening over parfum. Maar er zijn maar weinig mensen die er verstand van hebben. Alessandro is zo iemand, hij is een ‘neus’. Maar dan wel een hele eigenzinnige neus, die binnen de parfumwereld geheel zijn eigen gang gaat. Ik wil films maken over mensen die alles doen om hun droom waar te maken. In mijn vorige documentaire (Spelen voor het verleden) betrof het een supergetalenteerde musicus, wiens droom om met haar harp solo op te treden in de grootste concertzalen waarheid is geworden. Voor ‘The Nose’ betreft het iemand die in mijn ogen nog dichter bij zijn droom leeft. Alessandro is een man in wiens leven geen plaats is voor compromissen of verveling, hij leidt een avontuurlijk bestaan geheel naar zijn eigen principes. En hij leeft niet alleen zijn droom, hij creëert ook dromen dankzij zijn talent waarmee hij dromen kan vangen in geur: parfum. Toch was ik ook benieuwd of zijn eigenzinnigheid een keerzijde heeft. Daarmee werd het volgen van de zoektocht naar een nieuw parfum ook een zoektocht naar The Nose zelf, naar wie hij is zonder het imago van de rebelse parfumeur.”

Deel dit item met je vrienden via