Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

film | Beeldhouwen & Brons gieten

Marjolein Lamberts, Willem Weemhoff, Boele Weemhoff, Wendy van Wilgenburg, Stephen Spaccarelli - Dinsdag 20 maart
LOCATIE:
LAB111
LENGTE:
20' 23' 26'
PRIJS:
€ 10
AANVANGSTIJD(EN):
 
Dinsdag 20 maart
18:45
KOOP HIER JE TICKETS

Drie films over beeldhouwen & brons gieten:

 

De Kop van Dick Bruna

Festivalpremière

Wendy van Wilgenburg

20′

Nederlands gesproken

 

Beeldhouwer Constance Wibaut (1920-2014) maakt een portret van Dick Bruna (1927-2017). Ten tijde van de opnames was Constance Wibaut 87 jaar oud en de heer Bruna 80.

 

In deze film zien we het gehele proces van klei tot brons. Met opnames in het atelier van Constance Wibaut in Amsterdam, het atelier van Dick Bruna in Utrecht en bij de bronsgieterij in België. Het bronzen beeld is in 2007 in Utrecht feestelijk onthuld, waarbij burgemeester Brouwer-Korf de gouden medaille van de stad Utrecht aan kunstenaar Bruna uitreikte.

 

 

Toeslaan – Aart Lamberts

Wereldpremière

Marjolein Lamberts, Willem Weemhoff, Boele Weemhoff

23′

Nederlands gesproken

 

De documentaire ‘Toeslaan’ toont drie belangrijke fasen van het werkzame leven van de in 2015 overleden Amsterdamse beeldhouwer Aart Lamberts.

-Eerste fase: net na de academie. De opstart en moeilijkheden van een vrij beroep als beeldhouwer, de teleurstellingen, overwinningen en de (over)moed

-De tweede  fase: middenin de beroepspraktijk. In volle bloei en kracht, waarin hij de essentie beschrijft van het beeldhouwen. Het gevecht tegen de gevestigde orde.

-De derde fase: daarin is Lamberts te zien in zijn nieuwe atelier. Op de voorgrond staan de behoefte aan (h)erkenning en de aftakeling, leven op dat wat eens was.

 

De titel ‘Toeslaan’ verwijst naar het fragment waarin Aart Lamberts vertelt over ‘het’ moment, waarop een idee werkelijkheid wordt.

 

 

Heat of Fusion – a life in the art of casting

Europese première

Stephen Spaccarelli

26′

Engels gesproken

 

In deze film zien we een grote bronsgieterij in New York, waar de 86-jarige eigenaar Dick Polich nog elke dag werkzaam is.

 

Deel dit item met je vrienden via