Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

workshop | Traditionele houtverbindingen maken met de hand

Atelier Espenaer - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
90 minuten
PRIJS:
€ 25,00
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
12:00
14:00
16:00
Zondag 24 september
12:00
14:00
16:00
KOOP HIER JE TICKETS

In deze workshop leren deelnemers traditionele houtverbindingen te maken, zoals zwaluwstaart- en pen-en-gatverbindingen. Met deze verbindingen zetten ze vervolgens een klein gebruiksvoorwerp in elkaar, zoals een kruidenrekje.

 

Eeuwenlang wisten meubelmakers zeer verfijnde meubelstukken te maken zonder het gebruik van spijkers, schroeven of bouten en ook zonder machines of elektrische gereedschappen. Hun geheim was de ingenieuze toepassing van houtverbindingen, zoals de zwaluwstaart en de pen-en-gat, en het behendige gebruik van handgereedschappen.

 

In deze workshop volgen we het voorbeeld van de oude meesters en maken we zulke traditionele houtverbindingen met de hand. Met deze verbindingen zetten we vervolgens een klein gebruiksvoorwerp in elkaar, zoals een kruidenrekje.

 

Atelier Espenaer is een meubel- en houtbewerkingsatelier met een toewijding aan ambachtelijke kennis en vaardigheden, unieke en eenmalige stukken, en duurzame productie. Het atelier ontwerpt en maakt zijn eigen meubels, maakt ook meubels in opdracht en biedt daarnaast cursussen en workshoppen houtbewerking/meubelmaken aan. Espenaer is opgericht door ambachtelijk meubelmaker Umut Lucas en is gevestigd in het nieuwe Ambachtslab in Amsterdam-West.

Deel dit item met je vrienden via