Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Festival - Save the date: 23 & 24 september 2023 - NDSM Loods Amsterdam-Noord

demonstratie | Rijgen en Richten

ReCycle -
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
PRIJS:
DOORLOPEND

Niet iedere dagelijkse fietser denkt na over het vakmanschap waarmee de spaken van hun fiets in het wiel gestoken zijn. Het onjuist opspannen van een wiel is de snelste weg naar een wiel met slagen en bulten. Alle spaken moeten na het rijgen goed op spanning zijn. Ook de nippels moeten goed in de nippelgaten passen. Let op de trekkende en de duwende spaken. En zo nog veel meer fiets-jargon waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. De fietsenmakers van ReCycle zullen gedurende het weekeinde een demonstratie Rijgen en Richten geven. Ze laten je zien hoe je met een naaf en een velg, met 36 spaken en 36 nippels, een compleet wiel maakt.

 

ReCycle is een fietswinkel en werkplaats waar met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de weg terugvinden naar werk. Begeleid door technische vakmensen maken zij het stap voor stap tot fietsenmaker. ReCycle legt zich op hun locatie in De Hallen toe op fietsreparatie, fietsverkoop, accessoire-verkoop en de restauratie van klassieke (oude) fietsen. Hiernaast beheert ReCycle de fietsenstalling in de Passage van De Hallen.

 

Deel dit item met je vrienden via