Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
Ambacht in Beeld Filmfestival Rotterdam 7 t/m 9 december 2020

workshop | Papier marmeren (Ebru)

Vildan Evren & Nuray Yavuz (namens Ebru Durmaz) - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
LOCATIE:
De Passage
LENGTE:
1 uur
PRIJS:
€ 20,00
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
11:00
14:00
17:00
Zondag 24 september
11:00
14:00
17:00
KOOP HIER JE TICKETS

De bijzondere kunstvorm Ebru, in het Westen ook wel bekend als ‘marmeren’, is een eeuwenoud ambacht dat langs de Zijderoute is meegereisd naar het Westen.

 

Het is een ambachtelijke techniek waarbij wordt geschilderd op water. Ebru-kunst is herkenbaar door haar typische organische vormen, mystieke uitstraling en vloeiende patronen. Ebru-kunstenaars druppelen verf in een waterbak, de kleuren vervloeien op het wateroppervlak en met verschillende technieken wordt een schilderij van natuurlijke vormen ontworpen.

 

Ebruze is het mode- en lifestyle label van Ebru Durmaz (33). Ebru heeft Turkse roots, maar groeide op in Rotterdam. Met haar bedrijf steekt ze de traditionele Turkse ambacht ‘ebru’ in een modern jasje: de eeuwenoude kunstvorm (waarbij wordt geschilderd op water én waar Ebru naar vernoemd is) wordt door kunstenaar annex ondernemer Ebru moeiteloos verwerkt op papier, zijden sjaals, katoenen kussens, tegels en kleding. Ebruze is opgericht in 2009.

 

Deel dit item met je vrienden via