Ambacht In Beeld Festival plaatst cookies (lees meer) uitsluitend om de site beter te laten functioneren en bezoek te monitoren.   
23 & 24 SEPTEMBER 2017 - DE HALLEN AMSTERDAM

masterclasses | Masterclass met mixologist Ektoras Binikos

Ektoras Binikos - Zaterdag 23 september & Zondag 24 september
LOCATIE:
De Foodhallen
LENGTE:
3 uur
PRIJS:
€ 75,00
AANVANGSTIJD(EN):
 
Zaterdag 23 september
13:00
Zondag 24 september
13:00
KOOP HIER JE TICKETS

De Griekse meester mixologist Ektoras Binikos woont en werkt in New York en maakt verfijnde cocktails bij 3-sterren restaurants Auereole en Oceana en het vernieuwde Michael’s New York. Binnenkort opent hij zijn eigen cocktail lounge in West Harlem, genaamd Sugar Monk.

 

Speciaal uit New York komt Ektoras om zijn ambachtelijke mix-kunsten te delen met 12 masterclass deelnemers. Je leert de succesformules van zijn cocktails en het belang van de juiste benodigdheden en ingrediënten. (voertaal Engels).

 

Op zaterdag kun je de masterclass volgen waarin vier beroemde klassiekers een ‘twist’ krijgen.

 

“In this class, we will revisit 4 Prohibition Era cocktail gems, the Bee’s Knees, Scofflaw, the Southside and the Flu. We will begin by following the original recipes. We will then revisit them and elaborate on them using new spirits, extracts, bitters, herbs, refined syrups and shrubs as well as contemporary techniques, and then draw comparisons, emphasizing on the lineage and the importance of the classics in today’s mixology.”

 

Op zondag stelt Ektoras cocktails samen die geïnspireerd zijn op wereldberoemde Nederlandse kunstenaars als Van Gogh en Vermeer.

 

“We’ll talk about the use of olfactory, visual, chemical, alchemical, anthropological, historical, cultural and poetic references to create those concoctions. Some ingredients will seem unorthodox, even disquieting, but like an art procces, we will use whatever elements are necessary to embody each artist’s personal history and creative life, and transform those elements into unusual and seductive elixirs. It is known that the release of volatile molecules from certain food components act as semiochemical messengers, evoking an emotional response. As would an alchemist, the combination of selected elements (alcohols, tinctures, infusions, herbs, spices, extracts, minerals) will seek to embody the essence of each artist. The combination of these aromas, flavors, textures and esthetic properties will create elixirs, unleashing marvelous sensory arousal.” 

 

 

Koop snel je ticket en geniet met al je zintuigen van deze meester.

 

MIXOLOGIST EKTORAS BINIKOS

 

 

Deel dit item met je vrienden via